Suomeksi

Kävin näyttämässä haavaa leikanneelle lääkärille. Haava oli muodostanut onkalohaavan...nyt oon sorbactia sinne tunkenut ja lähtenyt pienenemään. Kuulema ottaa 2kk kun on ummessa ja jos jää reikä niin pitää olla yhteydessä. Fisteliä ei enään ollut lekurin mielestä ja haava näytti olevan paranemassa päin joten kovin toivon että, niin olisikin ja tämä painajainen loppuu. Kalliita on vaan noi sorbactit.
 
Kuulostaa hyvälle Neppis:) sorbact on joo todella kallista:( muistat vaan että se voi olla paikallaan, jos pysyy, niin pari kolmekin päivää (jos ei ihan litsläts märkä ole) ja kovin tiukasti ei kannata tunkea, kunhan on pohjalta asti, niin ehkä säästää hitusen. Ja eikö niillä ole joku haavanhoitotuote katto? Joskus mielestäni kotisairaanhoidon kautta oli sellainenkin, jos tarvitsee apuja haavanhoitoon. Kannattaa tutkailla asiaa, jos säästäisi vähän varsinkin jos sattuu venymään hoito.
Tsemppiä kovasti sinne, toivotaan että uusi vuosi parantaisi meidät kaikki heti alkuun:)
 
Edelleen mietin, kuinka kauan fistelikäytävän paraneminen voi kestää, että se on ylipäänsä mahdollista? Pieni tippa märkää edelleen. Ei kipuja. Ahdistaa tällainen odottelu ja miettiminen, paraneeko eikö parane :(.
 
Mitä sulle Mango on tehnty ja milloin?
Mulla 1,5kk tehty fistulotomia eikä haava oo edelleenkään kiinni ja erittää hiukan. Kuulema normaalia lekurin mielestä ja voi viedä vielä 1-2kk että, paranee ja sitten pitää olla yhteydessä jos jää pieni reikä koska tällöin muodostunut fisteli...hitto sentään mikä vaiva :(
 
Neppis; mulla avattiin paise heinäkuussa ja lisää avattiin elokuussa, kun ei vain ottanut parantuakseen. Myöhemmin todettiin fisteli, jolla yhteys suoleen. Lokakuussa tehtiin fistulotomia ja vajaan parin viikon päästä tuosta (marraskuussa) korjattiin vielä lisää. Eli leikkasi käytäviä lisää pois ja varmisti, että suoleen menevä reikä pysyisi kiinni.

Tuo muu onkaloalue on nyt parantunut kiinni, vaikka tuossa ennen joulua aukesikin uudestaan jonkin verran. Se varsinainen fistelin ulostuloaukko erittää edelleen tipan märkää. Eli ilmeisesti on jonkin verran auki. Liekö sitten yhteys suoleenkin olemassa, kun tuo märkätippa tulee??

Ja mulla kaikilla näillä onkaloilla ja fistelillä oli myös yhteys toisiinsa. Nyt tosiaan tuo muu alue on parantunut ja kaikki muhkurat siinä "sulaneet" pois.
 
Mulla on sama juttu tehty Mango. Erittää edelleen märkää. Kokeilee siihen sorbactia? Kipuja ei ole mutta erittää kyllä. Lääkäri sitä tutki ja tuseerasi eikä huomannut poikkeavaa, ottaa kuulema aikaa parantuakseen :confused: itse epäilin että, ois fisteli vielä.
Yhdessä kohti oli ulostehiukkasia....nyt ollut sellaista haalean kellertävää ja en ole ainakaan nyt havainnut niitä hiukkaisia.
 
Mä oon nyt pari kertaa kattonut, että onko se "tippa" välillä muutakin kuin märkää...ulostetta? Ai, että tympii :mad:! Siis ei nämä parane millään. Kovasti luulen, että fisteli on edelleen ja suoliyhteys myös. En jaksaisi enää yhtään tätä. Kaikki asiat päin helvettiä työasioista lähtien ja syynä mikäpä muu kuin tämä ihana fisteli.
 
Mä pelkään että mun leikkaus siirtyy johonkin kesään asti kun toi alue ei vaan ota asettuakseen langasta huolimatta. Kyselin terkkarissakin et mites kun alkaa jaksaminen olemaan loppu kun kivut valvottaa, ei pysty oikein istumaankaan jne jne. Juurikin kaikki päin helvettiä joka saralla työ, koti, yöt, liikkuminen, seksi jne jne.
Vaihtoehdot sairaslomadiagnoosille on kuulemma unettomuus tai masennus:eek: no unettomuus joo, mutta sillä saa varmaan just sen kaksi viikkoa joka on palkatonta eli sit on kaikki vielä enemmän päin helvettiä ja miksi pitää tekaista masennusdiagnoosiin kun vika on ihan toisessa päässä!?!?? Tosin kohta varmaan on oikeasti masennus...
En silti ymmärrä eikä antanut ylpeys ainakaan vielä periksi:mad: päivä kerrallaan sit edelleenkin....eikä varmaan kirurgilla ole mitään ongelmaa ratkaisevaa ensi viikolla:(
 
Last edited:
Siis voi ei Bubble! Ei kyllä jaksa käsittää tuommosta. En kyllä heti suostuisi minäkään "vaihtamaan" diagnoosia, miksi edes pitäisi?? Uskomatonta! Jospa se kirurgi kuitenkin olisi järkevämpi tuossa asiassa.
 
Maanantaina toinen jälkitarkastus heinäkuisesta leikkauksesta. Eritettä tulee max. pari tippaa /päivä jos sitäkään. Joko tikki on edelleen sulamatta ja ärsyttää tai sitten suoleen on muodostumassa uusi fisteli. No, ens viikolla oon viisaampi. Jaksamista kaikille :cheer:
 
Tällä hetkellä kirurgin tuomio on se, että fisteli on parantunut :cheer: Ulkoaukko on pysynyt kiinni, fistelikäytävä pehmeä ja viimeiset tikitkin sulaneet pois. Se pieni tippa mitä erittää johtuu kuulemma "kolosta", joka on suoleen jäänyt liftin yhteydessä ja jonne kertyy eritettä. Pitää vaan kuulemma edelleen suihkutella min. 2 x päivä. Jaksoi tosin muistutella kuinka herkästi nämä uusii, mutta nyt olen, ainakin hetken, terveitten kirjoissa :)
 
Ihana kuulla PaPaya! Onnea!
Tuli mieleen että, uskaltaako tuollainen erittävän kolon kanssa harrastaa seksiä? mulla on fistulotomysta vielä auki onkaloa n.2cm josta tulee hiukan eritettä.
 
Kiitos neppis ja Bubble! Oon ihan helpottunut nyt, mutta toisaalta jos uusiikin niin en panikoi kun tiedän mitä on edessä. Mä kieltäydyin elää niitten avohaavojen ehdoilla ja harrastin seksiä heti kun kivut helpotti. Kirurgikin sanoi koko ajan, että elä mahdollisimman normaalia elämää. Jos ei satu niin go for it neppis :D Tuleehan sitä suihkuteltua haavojen aikana kuitenkin monta kertaa päivässä niin ei jää pöpöt hautumaan.
 
Voi miten ihanaa PaPaya! Onnea :)!

Neppis, mä oon myös harrastanut seksiä avohaavankin kanssa. Kysyin haavahoitajalta asiaa ihan suoraan, niin hän sanoi, että "antaa mennä vaan" ;). Sanoi, että hyvät suihkuttelut molemmille, niin ei haittaa mitään. Tuolla alueella on muutenkin niin paljon noita alaosaston pöpöjä.

No huh, alkoi kyllä oma kontrolli jännittää nyt toden teolla. Pitää vain pitää mielessä, että kyllä tästä joskus paranee :).
 
Jaahas, tarttis kasvattaa taas sellainen uusi selkäranka ja rakentaa elämä niin, että särkevä persauksen mätäjoki ei paljoa paina kyydissä:wigglebum:
Kirurgilla käyty, tässä nyt vaan menee aikaa kun se ei asetu.... kuvataan magneetilla taas ja sitten mietitään pitääkö taas avata lisää ja laittaa mahdollisesti uusi lisä lanka. Sulkuleikkausta ei nyt ole hetkeen näköpiirissä. Eli ei suunnitelmia elämälle, kun päivystys tai leikkauspöytä voi kutsua koska vaaan:cheer:
Ja tän kanssa on vaan pärjättävä ja kestettävä. Jos ei sitten satu masentumaan;)
Prkl mää sanon:paperbag:
 
Bubble, voimia sinulle! Kyllä se vielä hyvä päivä koittaa.

Mulla oli tänään kirurgin kontrolli. Lääkärin mukaan fisteliä ei enää ole. Se märkätippa tulee jostain haavauman tapaisesta tai sit se fistelin suuaukko ei ole jostain syystä täysin umpeutunut. No joo, en uskalla vielä kauheesti hurrata. Kipujahan mulla ei ole ja persaus tuntuu muutenkin entiseltään. Otti kuitenkin bakteeriviljelyn siitä kohdasta ja soittaa viikon päästä. Hyvää tässä on se, että saan suoraan ottaa polin kautta yhteyttä häneen varaamalla esim. soittoajan, :oops:ei siis tarvii tk:n kautta mitään, jos jotain tän kanssa tulee.

Kummallinen ja epäuskoinen olo kyllä on :oops:...
 
Top