Suomeksi

Hienoa kuulla Mango! Nauti nyt kun on aihetta iloon, jos sieltä uutta fisteliä pukkaa niin surraan sitten taas aikanaan. Ja Bubblelle kärsivällisyyttä, ei tää ikuisesti kestä vaikka nyt siltä tuntuu....
 
Hienoa Mango:) aivan mahtavaa ja ehdottomasti nautit täysin siemauksin jos vaikka toi olisi tossa koko homma! Ja kiitos Papaya, kärsivällisyys ei ole parhaimpia hyveitäni, ainakaan vielä:confused: ehkä tämä persjuttu senkin opettaa:D

Rentouttavaa vkl kaikille:cheer:
 
Se ois huomenna sitte hankkiutuun noista parista patista eroon. Jäätävä kuumotus, sanoin jo hoitajan soittoajalla että nukutusta kiitos, pelkään spinaalia. Toivottavasti paranis vaan kunnolla nyt sitten. Isä lähtee onneksi kuskiksi reissulle, ja meen sille yöksikin sitten kun pitää olla seuraa aamuun asti ja parempi puolisko on menossa. Todnäk joudun huomenna oottaan ennen leikkuuta, että en pääse heti aamusta. Sormet ristiin että antavat hyvät mömmöt tuolle välille.

Onko teillä tullut spinaalista jotain päänsärkyjä ja muita jälkijunassa? Ääh, oon ollu isommassaki leikkauksessa viime vuonna, miksi tämä muka nyt niin pelottaa.

Mitä kokoluokkaa teidän patit on muuten olleet?
 
Mulle laitettiin seton spinaalissa. En tuntenu mitään, juttelin hoitajan kanssa siinä toimenpiteen aikana. Jälkikäteen ei tullut mitään oireita, päinvastoin helpotti kipua pitkään, en tarvinnut pahemmin kipulääkkeitä. Lift tehtiin sitten nukutuksessa, koska kesti niin kauan. Mä olen aina saanut niin hyvät esilääkitykset, että oon melkeen nukahtanu odotellessa. Mun patti oli alunperin semmonen peukalon kokonen, mutta tyhjentyi itsestään eli reikä oli tosi pieni. Leikkauksessa sitten poistettiin tulehtunutta kudosta niin jäi vähän isompi kraateri auki, mutta kipeä ei ollut sekään. Tsemppiä jn8493, kyllä siitä selviää!
 
Ei ole tullut mitään spinaalista. Sehän siinä on hyvä, ettei heti toimenpiteen jälkeen tunne mitään kipua. Ainoa miinus mun kohdalla, että puudutus kestää kovin kauan ja kestää pitkä tovi, ennen kuin jaloissa on tunto. Siksi viimeksi nukuttivatkin. Joka kerta on kysytty, haluanko puudutuksen vai nukutuksen.

Mun paise (se ainoa tähän mennessä) oli kokonaan sisäpuolella, joten en kokoa tiedä. Isot onkalot oli kuitenkin ehtinyt sinne tehdä fistelikäytävän lisäksi.
 
Kiitos PaPaya ja Mango! Vähän helpotti tuo olo jo kun sai tänne ressata. Eiköhän se ihan hyvin mene, ja jos hyvät.esilääkitykset on niin saattas se spinaalikin mennä. Siinä lähinnä pelottaa se piikin laitto, että entä jos vahingossa liikun sen aikana tai jotain ja et kuinka paljon sen laittaminen sattuu jne. Ja sit toki jos jotain jälkioireita tulee jnejne. Vaan no, hengissä tästäki selvitään, joskin vähä persaukisena :D:wigglebum: Oon repiny viimesimmästä iloa nyt kun vielä ehtii.

Mulla oli ensin semmonen pieni, littanan olonen muljuva, kivuton ja lähes huomaamaton patti vuosia tossa ihan keskellä vakoa. Se tosiaan viime vuonna alko oireileen ja tursahti pari kertaa, ja sittemmin vasemmalle puolelle on tullut semmonen pieni (ehkä sormenpään kokonen) sivupatti ja oikealle vähä pienempi moinen. Kaikista kolmesta reiät pinnalle, se keskimmäinen "alkuperänen" tuntuu tosin pitävän enää semmosen käytävän virkaa siinä. Saapa nähä minkälaisen montun ne saa siihen kaivettua.
 
Mitenkäs muilla menee?

Mulla tilanne sama. Ei ole tapahtunut mitään suuntaan eikä toiseen, pieni tippa märkää erittyy edelleen. Ei kuitenkaan mitään kipuja.
 
Perjantaina leikattiin, ja ihan turhaan pelkäsin spinaalia - olin niin lääkkeissä että se ei tuntunu ees nipistyksen vertaa, ja juttelin vaan hilpeänä kirurgille ja hoitajille jotain :D

Mutta, patit saatiin pois, pienemmässä oikealla puolella oli vaan märkää, ja toisessa oli kasvanut karvoja sisällä. Hyi. Haava jätettiin auki että paranisi nyt kunnolla. Piti jäädä yhdeksi yöksi sairaalaan, mutta eka yö meni valvoessa kun joku verisuoni tuosta haavan reunasta päätti vuotaa tuntitolkulla, ja vasta aamuviiden-kuuden aikaan saatiin lääkäri tikkaan se... Noh, siitä päästiin. Sunnuntaina kotia, iisisti oon otellu.

Kipiä en oo ollu missään välissä, tänään alkanu vähä juilimaan välillä. En oo edes istunut tänään ollenkaan, oon koittanut pötkötellä, mutta vissiin eilinen vähä istuminen ärsytti haavaa kun oli vuotanut jonkin verran. Buranalla ja Panadolilla mennään vieläkin kolmesti päivässä ja haavoja puhistellaan päivittäin tk:ssa ainakin nyt tämä viikko. Toivotaan että lähtis paranemaan kunnolla. Kefexiniä ja Flagylia saan napsia kans viikon loppuun.

Koitan tässä keksiä hyvää asentoa olla tämän kanssa ._.
 
Vähän tahtoo eritellä haava, hoitaja otti siitä vähän katteita pois. Ei mitään älytöntä kuitenkaan. Hieman väsyttää jo tämä kikkailu, kun niskat ei kestä jatkuvaa makoilua, istua ei voi ja jalat ei kestä ylhäällä oloa koko ajan :D Van ei se auta, näillä mennään. Oon hyvilläni kuhan haava päättää alkaa lopettaa erittelyn ja alkas sulkeutuun.

Mites muitten berberit jaksaa (ja se toinen pääkin)?
 
Heippa kaikille:cheer:
Arvaatkaahan vaan...kävin lääkärissä siinä kontrollissa ja päätettiin oireiden perusteella tehdä uusi mri. Nooh, sain nyt tulokset eilen ja yllätyyyys, siellähän se edelleen on se mun paise:mad: se langan seutu on ok mutta se kaiken alku ja juuri edelleen oireilee ja on tulehtunut. Nyt sitten taas uudelleen leikkauspöydälle tässä kuukauden sisään:ouch: että voi vi..ttaaaaaa!
:(
Mutta onneksi on tämä paikka missä on ihanaa lueskella muiden kuulumisia ja tietää, että täällä on aina joku langoilla:cheer:
 
Voi harmi Bubble :(! Nämä on oikeasti tosi ärsyttäviä ja voimia vieviä vaivoja. Mutta jospa se uusi leikkaus toisi avun. Siihen pitää luottaa.

Kiitos kysymästä jn8493, samoilla mennään edelleen. Yläpää voi tällä hetkellä kohtuullisesti, johtuen alapäänkin paremmasta voinnista ;).

Itse olen ajatellut, että jossain vaiheessa todella olin ihan masennuksen rajoilla tämän vaivan kanssa, mutta nyt on hieman valoisampaa ja tästä ajasta on pakko nauttia. Eihän sitä kuitenkaan tiedä, kuinka kauan tätä onnea kestää :D.

Tsemppiä kaikille ihan älyttömästi, kyllä se meidän jokaisen peffa on jonain päivänä taas oma ihana itsensä :p.
 
Moikka,

Itse menossa leikkaukseen viikon päästä ja edelleen pyörii ajatuksia, että voiko tuo leikkaus vain pahentaa tilannetta. Tapaus on sellainen, että n. 4 vuotta sitten oli paise n. 1cm peräaukon yläpuolella ja aikani taisteltuani menin lääkärille joka puhkaisi patin. Patti ei ole uusiutunut kertaakaan, mutta pieni reikä on jäänyt, josta tulee viikoittain hieman verta paperiin ja erittää vähän pahanhajuista nestettä. Viimeisen vuoden sisällä on joskus tuntunut jomotuksia esim. urheillessa siellä seudulla, joten päätin sitten hakeutua lääkäriin. Kaksi lääkäriä sitä on tunnustellut ja olleet sitä mieltä, että lyhyt käytävä peräaukon yläpuolelta suoleen. Heidän mielestään "olisi ehkä parempi leikata", mutta eivät kovin selkeää mielipidettä antaneet.

Oireet ovat siis suht vähäisiä ja eivät juuri elämää haittaa, mutta leikkaukseen hakeuduin siinä pelossa, että tekee tai on jo tehnyt lisäkäytäviä ja asia vain vaikeutuu. Leikkauksessa taas lienee riski sulkijalihaksen kannalta ja jos auki jätetty haava ei paranekaan kunnolla?

Olisiko kokeneemmilla tähän jotain suuntaa-antavaa neuvoa epäilevälle?

Jaksamisia kaikille vaivasta kärsiville.
 
Jmk777, asiantuntija en ole, mutta itse kyllä haluaisin leikkauksen, jos suoliyhteyskin on. Ja itsellä oli fisteli suoliyhteydellä. Leikattiin loka- ja marraskuussa. Mullakin tämä koko hässäkkä alkoi paiseesta. Nyt tilanne tällä hetkellä on hyvä, vaikkakin juuri tänään vielä kokonaan parantumattomasta kohdasta tuli vessakäynnin yhteydessä aika reilusti verta.

Se, miten sulkijalihakseen vaikuttaa, niin selviää siitä, mihin kohtaan suolta se käytävä menee. Itsellä fisteli meni sulkijalihasten väliin, niin ei ole vaikuttanut kyllä mitenkään.

Tsemppiä!
 
Kyllä mä hoitaisin pois. Itse aikoinaan pohdin tota samaa mun kirurgin kanssa jmk777 ja hän sanoi, että "joo, voit odotella 10 vuotta, mutta sitten voi tilanne olla se niinkuin eräällä potilaalla, että molemmat pakarat oli täynnä fisteleitä kiveksiin asti". Mullakin siis oireet oli niin vähäiset ettei mitenkään vaivannu. Mun fisteli läpäisi molemmat sulkijalihakset, mutta ei ole tullut mitään ongelmia leikkauksista. Mä pystyin hoitamaan isot avohaavani itse ihan peilin kanssa, mutta sitten vaan haavahoitajalle jos epäilyttää. Menihän niissä kraatereissa umpeutuessa, mutta hyvä hygienia niin ihan urheilinkin sen haavan kanssa.
 
Mäkin ajattelin liittyä tähän kun olen anaalifistelin "mestari".eli homma alkoi minulla vuonna jo 2012. Silloin älytön kipu peräpäässä ja ei tiedetty mistä se johtui. Juoksin terveyskeskuksessa ja söin antibiootteja. Sitten ottivat vihdoin sisälle sairaalaan kun tulehdusarvot oli tapissa ja kova kuume. Sitten leikattiin 2 kertaa abskessia ennen kuin kuvattiin ja pieleenhän se meni. Lopulta kuvissa todettiin ns hevosenkenkäfisteli. Fistelikäytävät oli pitkät ja vaikeasti leikattavat. Tämän 3. ison leikkauksen jälkeen alkoi Seton lankojen kanssa elämä ja jatkui 2 vuotta. Sitten leikattin lisää kun piti säätää setoneita, jne ...kokeiltiin liftiä joka ei onnistunut ja viimeinen leikkaus oli sitten liukuläppä. Kun siitä toivuin niin oli n 2 vuotta suht. hyvää aikaa ja luulin jo päässeeni tästä mutta kuinkas kävikään eli joulun alla 2017 sitten fisteli heräsi henkiin ja paketti uudelleen auki ja seton langat takaisin. Viimeisin kirurgin toteama oli että enää ei voi oikein leikata ilman että menee lopulisesti pidätyskyky. Siis leikkauksia yhteensä ainakin 9. Elämä jatkuu näillä näkymin Seton langoilla ja kuten osa tietää niin istuminen, seisominen jne. tosi kivuliasta. Voisin kirjoittaa tästä romanin, niin paljon paskoja vaiheita tässä on ollut. Onko jollain yhtä pitkää kokemusta josta voi saada vertaistukea ?
 
jmk777 kyllä se niin on, että ei näitä parane hautomaan jäädä. Kyllä ne pitää hoitaa, toivomalla eivät katoa. Muuten pääsevät kiemurtelemaan ympäriinsä kuten PaPaya sanoikin. Toivotaan, että operaatio menee hyvin ja että toipuminen on sutjakkaa
Zac2018 sanattomaksi vetää. Itsestäni ei taida olla vertaistukea tuohon, mutta hyvää vauhtia perässä tulossa, toki vasta puolivuotta mennyt, mutta viidettä leikkausta buukataan huomenna, eikä ole edes päästy vielä yrittämään sulkemista.
Oon miettinyt, että miten pirussa nää voi olla niin hankalia hoitaa:mad: mitä kaikkea oot uskaltautunut tekemään? Mietin itse et miten uimiset ja matkustamiset? Sanominen? Toi saakelin lanka todella on inhottava, vaikkakin parempi kuin se tulehdus, mutta silti
Tsemppiä paljon ja olisi kiva kuulla sun ajatuksia, miten oot just elänyt, käynyt töissä, pärjännyt kipujen kanssa ja miten sun pää on kestänyt :hug:
Hyvää yötä kaikille:)
 
Kiitos vastauksista! Käydään hoitamassa peräpää kuntoon ja toivotaan että pysyy kunnossa.

Zac2018 tsempit täältäkin, melkoinen koettelemus sulla jo takana.
 
No huh zac2018 :(! Kylläpä olet melkoiseen koettelemukseen joutunut. Itsellä tämä kaikki alkoi viime vuoden heinäkuussa ja olin syksyllä jo ihan loppu henkisesti. Nyt ollut parempi tilanne, mutta ei kuitenkaan vielä ihan täysin terve. Kirurgi sanoi, että fisteliä ei enää ole, mutta jonkinlainen fistelin jälkitila edelleen. On nimittäin jäänyt sellainen 3-4mm syvä kuoppa, mikä erittää pienen tipan märkää tai jotain. En edes tietäisi sitä muuten, mutta olen pitänyt vielä pientä haavalappua kankun välissä.

Mutta hirveästi tsemppiä sinulle zac2018!
 
Please, jos jotain taikavoimia voi lähettää, niin niitä tarvitaan. Tämän vuoden ensimmäinen operaatio tänään ja neljäs jo koko hässäkän aikana. Tietänette tuntemukset:(