Suomeksi

Hermo Onnistuisiko sinulta iteltään tuo Sorbactin laitto? Voin kuvitella kuinka raastavaa joka päivä suhata terveyskeskukseen kaiken muun lisäksi.
Eiköhän se noista otetuista kuvista selviä, mikä tilanne siellä on ja siitä riippunee jatko. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä!
(Ja tuosta sorbactista niin itsellä fitsellin suu on ihan tuossa reiän vieressä ja oon vaihtanut nauhaa pelkästään itse peilin avustuksella sillain, että seison ja kurkkaan haarovälistä nähdäkseni ja sitte vaan pumpulipuikolla nauhaa reikään. ) Naurattaa itseekin toi asento, mutta helpottanu kovasti kun ei oo tarvinnut ravata missään. :D


Voi jestas kun on outo olo. Nyt on kulunut n. kuukausi liukuläppä-leikkauksesta ja perse on ensimmäistä kertaa ummessa reiluun vuoteen ja mitään kipuja ei ole. Nyt on orpoa kun mistään ei vuodakaan mitään. Siis mitä ihmettä? Voinko alkaa viettään täysin normaalia elämää ja unohtaa mähmäset bokserit. MORJES mikä fiilis.
Toivottavasti tämä oli tässä, enkä ole kuukauden päästä täällä kertomassa että vaiva on uusiutunut. Kontrollikäynti on tosin vasta Toukokuun 21. päivä että mennään varautuneen onnellisena siihen asti.

Tsemppiä kevääseen kaikille. Kyllä ne umpeen menee, vaikka usko alkaa loppumaan!! :wigglebum::)
 
Lyyli: Kiitos tsempeistä ja hienoa kuulla, että siellä olet kuitenkin pitänyt itseäsi niskasta kiinni ja saanut sen lopputyön valmiiksi :) Varmasti juhlat tuo erittäin paljon iloa arjen keskelle, varsinkin näissä meidän tilanteissa. Onnea valmistumisesta ^^

Paljon on myös tullut uusia ihmisiä foorumille, tervetuloa kaikille! Tutulta kuulostaa moni tarina ja vaiheet.


Täällä asiat myös etenee, opparin asiat on siinä kunnossa, että siitä ei tartte nyt enää ottaa tähän kevääseen stressiä ja kesäkursseille ilmottauduttu. Koulu kursitaan siis kokoon ensi syksynä, mutta iloinen uutinen on se, että beba kursitaan kasaan jo ennen kesää! Tänään siis kirran polilla kävin ja saan kuulemman nopeasti ajan! Oli kyllä niiiiiin iso jännitys asiasta ennen polille menoa, että kohtasi kyllä tässä asiassa myös suuri helpotus.

Hermo: sinulle sanoisinkin, että harkitse vakavasti leikkausta. Minulle hoitajat sanoi, että varsinkin kun on tuo onkalo, niin sitä ei enää heidän konsteilla paranneta, vaan kirurgisesti se pitää se koko huono alue sieltä poistaa, jotta vaiva ei enää uusiutuisi.

Minulle pitäisi jo huomenna tai maanantaina tulla soittoa, että milloin leikkausaika on, voi ihanaa, jos pääsee edes osasta kesää nauttimaan!
Uumoili ainakin tämä kirurgi, että tikein sitten laitetaan kiinni, mutta minulle se on ok, vaikka edellisen leikkauksen jäljiltä tämä uusikin, koska luulen, että tästä kuitenkin paranee paremmin ja jos nyt ei jäisi sitä huonoa ainesta sinne, niin ehkäpä enää ei uusisikaan!

Omalle hoitajalle on huomenna aika, mutta ajattelin kysellä, josko me uskallettaisiin alkaa suurimilta osin kotona tätä hoitamaan leikkaukseen asti ja kävisi tyyliin vain kerran tai pari viikossa sitten näyttämässä tuolla, että pysyy ok:na tilanne. Suuri kiitos kyllä noille hoitajille ja omalle poikaystävälle, jonka urhoollisen hoidon ansiosta pääsin myös ensimmäisen kummipoikani ristiäisiin, jonne oli monen päivän reissu tiedossa!

Kyllä vain melkeen alkaa jo luottaan tulevaan :) Tsemppiä vain kaikille ja kertokaahan edelleen ahkerasti kuulumisia!
 
Hei,

Todella hyvä että tällainen keskustelusivu löytyy!
Meillä tytölle tuli paise tuonne pakaravaon yläreunaan vähän keskiviivasta sivuun pari vuotta sitten. Valitettavasti ei ensimmäinen paise lapsella mutta ensimmäinen tällä alueella. Puhkaistiin lastenlääkärillä vaikka ei ollut kypsä ja söi kefeksinit. Kerran on noussut useaksi päiväksi iho kutisemaan, säikähdin kun näin että alue laajentunut nostaen kolme jonomuodostelmaa ihon alle. Sain hoidettua pihkavoitella ja sidetaitoksilla, lääkäriin mentiin vasta viikonlopun jälkeen kun iho oli rauhoittunut, voitte arvata että kiireisessä tk:ssa asia ei lääkäriä paljon kiinnostanut. Iho on ollut taas vuoden rauhallinen mutta nyt kutisee ja kipuilee sama kohta uudelleen aikatavalla. Pelkään että tulehdus etenee kudoksissa. Mitä voi tehdä? Olisiko jollakin suositella hyvää lääkäriä pk-seudulla? Tarvittaisiin luottolääkäri, joka osaisi ottaa kokonaisuuden hoitoon. Ikää on sen verran että aikuisten lääkärikin jo käy. Vaikea edes tietää mennäänkö ihotautilääkärille, infektologille, kirurgille kai ei (toivottavasti) ole tarvetta?
 
Terve! Nyt on ikävä kyllä sinus pilonidalis diagnoosi saatu ja leikkaus takana päin. Ontelo oli hyvin pieni, eikä mitään käytäviä näkynyt. Leikkaushaava on n. 6cm pitkä jossa on 6 tikkiä, elikkä haava ommeltiin pohjasta pinnalle tikeillä umpeen. Nyt n. 4 vuorokautta myöhemmin haavan alaosasta on alkanut valumaan kirkasta nestettä ja tikkien ympärys hieman punottaa, mutta mitään kipuja ei ole alueella. Kävin lääkärillä, joka ei tapansa mukaan osannu sanoo juuri mitään. CPR (tai CRP kumpi nyt olikaan) oli jotain 17 pintaan eli hieman koholla. Onko nyt syytä epäillä tulehdusta ja mennä johonkin haavan avaukseen vai voiko toi olla vaan jotain kudosnestettä tms? Pelottaa niin kauheasti jos se nyt alkaa jotain käytäviä sinne syömään.. Kiitos! :)
 
Potilas: kiitos kokemustesi jakamisesta.
Nyt ku mulla oli kielessäkin leikkaus ni oon syöny vaan soseita ja nesteitä. Ja vatta ei oo oikeen toiminu, niin sellasena päivänä takapuoliki on rauhallinen. Eli fisteli aina hermostuu ku käy kakalla.
Jankkis: hienoo että pääset ennen kesää leikkaukseen. Mulla on aika 10.6.
 
Heippa ja kiitti kaikki tsempistä.

Siis tosiaan ihan kauheet kaks viikkoa nyt menny. Leikkauksen jälkeinen lamaannus on vieläkin päällä ja hyvä jos sängystä tahtoo päästä ylös. Tosiaan homma ei menny ihan putkeen ja edellisen leikkauksen jäljiltä oli paikat aika huonossa kunnossa. Eihän siinä sitte muuta keksitty kun seton laittaa sinne ja sen kanssa mennään nyt sitte ainakin syksyyn asti.

Muuta tosiaan ei voi sanoo kun että valtava pettymys, mutta eikai tässä voi muuta kun odottaa ja elämä siteiden kanssa vaan jatkuu. Mietin vaan että kun sieltä tulee läpi ulostusjäämiä koko ajan läpi, että mitenhän sen setonin pitäisi auttaa puhdistamaan ja kuivaamaan sitä. No saapa taas sitte nähä mutta usko on kyllä todella finaalissa enkä tiiä mitä tässä pitäis tehä.
 
Lyyli: Voih, miten ikävä kuulla :( Eihän noissa tilanteissa auta mennä kuin päivä kerrallaan. Milloin sulla oli se aikaisempi leikkaus? Nyt ajatukset kasaan ja mieli keskittymään paranemiseen niissä määrin, kuin se on mahdollista. Aivan varmasti nämä kaikki aikanaan saadaan paranemaan. Paljon tsemppiä nyt ja positiivisia ajatuksia!

Täällä ei sitten ollutkaan niin helppoa tuo leikkausajan saaminen, meni se minun lääkäri vähän liian aikaisin lupaamaan soittoa leikkausjonon hoitajalta. Soitin sinne tosiaan itse, mutta nyt siellä pitäisi olla todella selkeästi tiedossa, että lääkäri laittanut minun tietoihin, että ennen kesää (tai ennen Juhannuksen kesätaukoa) leikataan. Sanoin, että voin ottaa myös peruutuspaikan vastaan. BB ollut nyt kotihoidossa yli viikon ja ihan kivasti mennyt (*koputetaan puuta*), että taidan lähteä käymään Vapun jälkeen kotikonnuilla 500 km päässä, kun vielä viitsii matkustella. Leikkauksen jälkeen tekee varmaan turhan höpöä matkustaa 7h suuntaansa. :p

Kevätaurinko paistaa jo lämpimästi, nautitaan siitä ja pienistä asioista!
 
jopoo & jankkis: Se aukko on niin pieni, etten pysty sorbactin vaihtoon yksin :/ Tekee todella vaikeaa jo hoitajilla. Pitää sinnitellä vielä kuukausi, sitten on aika kirurgille ja tulee toivon mukaan päätöstä suuntaan tai toiseen. Leikkaus tuntuu ainoalta vaihtoehdolta tällä hetkellä... Harmittaa vaan kun kesä menisi sitten toipuessa - heihei uiminen, road tripit, istuskelut...
 
Jankkis: Välillä asiat ei aina mene ihan niin kuin kirurgit toivoo. Eiköhän sieltä aika kuitenkin löydy, jotta pääset leikkaukseen. Joskus aiemmin kirjoittelin tänne mitä kaikkia kommelluksia mulle on tässä vuosien varrella sattunut ja tämä päivä liittyy siihen sarjaan. Mulla piti olla aamupäivällä kontrollikäynti, mutta kirurgi oli päättänyt jo joskus alkuvuonna perua tuon ajan ja minulle asti tuo tieto ei luonnollisestikaan kulkenut. Mut eipä siinä - palasin töihin ja lupasin soitella heille sitten kun siltä tuntuu ;) Mukavaa vappua kaikille jo näin etukäteen!
 
Pääsen sitten torstaina lääkärin pakeille. Haava-ja avannehoitajalle soitin, hän oli sitten kirurgille puhunut. Kirurgi soitti nyt ip:llä ja pyysi käymään. Hankalahan se on tätä hommaa saada loppumaan,kun jostain suolesta on se yhteys jota ei saada esille.
Kohta alkaa olla 2 vuotta täynnä märkivän beban kanssa. Jospa ei enää 2 vuotta olis edessä, sitä todella toivon.
 
Moikka!

En ole uskaltanu tänne sitten viimekertaisen kirjotuksen jälkeen kirjottaa, mutta nyt ehkä uskallan hehkuttaa, että KUNNOSSA OLLAAN! :cheer: Kerran tässä kuukauden sisällä on luonut epäuskoa, kun varsinkin tuo oikeanpuoleinen arpi kipuili parin päivän ajan normaalia enemmän, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään vaivaa :)

Tsemppiä kaikille, kyllä tekin tästä vielä paranette! Siellä TAYSissa sanoin yhdelle lääkärille, että senttiäkään Sorbactia ei enää minun hanuriini työnnetä, joten ehkä se pelotti fistelit pois. :)
 
Hermo: Sama täällä ton kesän suhteen, tosin jos/kun pääsen leikkaukseen, niin elättelen toivoa, että puolet kesästä olisi vielä nautittavissa! Ei tän vuotavan beban kanssa kyllä uida tai mökkeillä tulehdusriskin takia, mutta jos leikkaus onnistuu ekalla kerralla, niin loppukesästä noita voisi jopa toteuttaa!

Potilas: No jopas oli lääkäri!! Onneksi otat rennolla ranteella :) Kyllä täällä vielä tosiaan uskotaan, että se leikkausaika tulee ennen Juhannusta :) Oon jo tosin myös itse valmistautunut siihen, että jos ei tule, niin mennään näillä eväillä, nyt pikkuhiljaa jaksaa taas keskittyä muihinkin asioihin, kun on kuitenkin siellä jonossa.

Qitti: SUUREN SUURET ONNITTELUT PARANEMISESTA! Ja mitä parhaimpaan aikaan, kesä tulee ja pääsee nauttimaan :) Mullakin alkaa pikkuhilaa tuo sorbact nauha niin etoa, kun sitä tonne onteloon tungetaan, mäkin vannoin poikaystävälle, että ostan kanisterin bensaa ja poltan kaikki loput nauhat sitten kokkona, kun tästä päästään. ;)
 
Se on moro! Uusi jäsen ja maanantaina ollaan taas menossa työterveyslääkärille ja nyt tulen pyytämään lähetettä kirralle, jos tuosta joskus eroon pääsisi. Mitäs tämä lysti on kustantanut yksityisellä leikata kun täällä on varmasti sielläkin operoituja? Jos ei mitään mahdottomia maksa niin pääsisi nopeammin puukon alle ja pienellä onnella jo loppukesästä kuntoon. Onhan tässä jo joku 8 vuotta eletty tämän kanssa, välissä jopa vuosien oireettomia jaksoja, ja nyt vasta keväällä ruvennut useammin olemaan hieman turvoksissa ja aristava, "paranee" ja kipeytyy, paranee ja kipeytyy... Ainoastaan kerran tullut mätää n.8 v sitten kun paise ensimmäisen kerran tuli ja omineen puhkesi ja tyhjäksi puristelin, seuraavat pari vuotta olikin sitten oireettomia, en edes tiennyt että sinne jäi mitään mutta siellähän se onkalo oli. Kipeytyvä patti on 4-5cm fistelireiän yläpuolella siinä aivan pakaravaon yläpuolella. Vähäoireinenhan tuo on aikaisemmin ollut mutta viimeaikoina se on ollut aina sen yhden sekunnin ja virheen päässä kipeytymisestä kun istut alas väärin tms. ja sitten taas mennään..
 
Mulla huomenna leikkaus. Tuli tämmönen pikainen pääsy operaatioon kun sain peruutusajan. Laittavat setonit,jos vaan suinkin saavat. Maaliskuussahan eivät saaneet,kun oli niin arpikudosta vaan joka paikka täynnä.
Huomenna olis siteen semmonen kirurgi,joka on ns. paras ja perehtynein näihin fistelileikkauksiin.
Meinaa vaan pelko hiipiä puseron alle,kun 3/2013 jouduin osastolle,kun setonien laiton jälkeen tuli niin raju tulehdus.
 
Hehheh pitkästä aikaa täällä. Ajattelin lohdutella porukkaa kertomalla että, kai tosta paskataudista voi joskus eroon päästä.. Itellä taitaa olla nyt vuosi viime leikkauksesta ja toistaiseks mennyt ihan mukavasti.. Kuitenkin päivittäin/viikottain edelleen mielessä.
Ite kärsinyt nyt vuoden verran tuosta kroonisesta peräaukon haavaumasta.. Ja voin kertoa! Menee melkein samaan kastiin vtumaisuudessaa ton sinuspaskan kanssa..
Eipä sitä joskus tullut ajatelleeks kuinka hauskoja voi nää suoli/hanuri sairaudet sitten ollakkaan. :paperbag:
Mutta hei paranemisia porukalle! kyllä se siittä.
 
Perspiraatti: Tervetuloa joukkoon! Joskus itse katselin, että mm. mehiläisessä maksaa n. 2000e leikkaus, jos siis kyseessä sinus pilonidalis. Mutta itsehän kävin alunperin yksityisellä konsultaatiossa ja oli leikkausta vastaan, jos vähäoireinen. Aluksihan tuo oma siis oli melko vähäoireinen , mutta koitinkin ennakoida tilannetta (koska minulla uusiutui tämä vaiva 10 vuoden viiveellä), sittenhän se kirjaimellisesti paheni viikossa todella pahaksi. Omat asiat paremmin edenneet sitemmin yleisellä puolella.

Sirkka: Toivottavasti leikkaus meni hyvin ja toivut nopeasti, kerrohan lisää kuulumisia, kun jaksat :)

PeräpäänPirkko: Jaksamisia, leikkaukseen ei oo enää kauan! Mulla huudellaan joka päivä keittosuolalla tota onteloa, niin se on kyllä pitänyt paikkoja niin puhtaana, että kivut on *kopkop* onneksi jääneet vähemmälle ja uskoisin, että juuri sen ansiosta. Lähinnä verta tämän ansiosta siis vain vuotaa nyt, kun saatu nyt paremmalle mallille tässä kuukausien aikana.

PerseArska: Harmillista kuulla, että toisenlaista vaivaa on "siunautunut" tilalle :( Toivottavasti kuitenkin löytyy käypä hoito ajallaan. Varmaan moni jostain persausvaivasta kärsivä on sitten herkempi myös muille saman alueen vaivoille. Hienoa kuitenkin, kun tulit kertomaan positiivisia kokemuksia ja tsemppejä!

Täällä vihdoin tuli tänään se onnellinen viesti, että leikkausaika on nyt vihdoin saatu ja se on 9.6! Ai että, miten helpottunut olo ja todellakin toiveita ainakin osan kesästä viettämiseen nyt on! Ja on se varmasti mielelle kivempaa parantua leikkauksesta, kuin päivittäin hoittaa tätä ärsyttävää vaivaa. Onneksi ne sai tuon minun ajan näinkin pikaiseen, kuten kirurgi lupaili. Olo on kyllä helpottunut, mut varmaan sitä kohta jännätään itse leikkausta, vaikka onhan tää jo kierros 2 ;)
 
Last edited:
Täällä sitä ns. toivutaan. Leikkaus oli maanantaina, vielä vahvat kipulääkkeet päällä eikä siis ollenkaan hullumpi olo.
Eipä ne juuri mitään voineet tehdä, ei löytynyt yhteyttä suoleen eikä minnekkään. Fisteli joka erittää on täynnä arpikudosta ja sinne ei ollut alkanut survoa setonia. Plus miinus nolla siis... Mutta nyt tarkkaillaan tilannetta :) Eli jatkamme vaan toplingit housussa syksyyn. Sillon on aika tuolle leikanneelle kirurgille ja jonkinlainen yhteismiitinki radiologien kanssa, kun tuo persuksen tilanne on niin eri mitä magneettikuvat antaa ymmärtää. Että tämmönen hieman vaikeampi tapaus, kirurgikin vaan puisteli päätään kun jutututti ennen leikkausta.
 
Morjesta. olen kirjotellut tänne pariinkin otteeseen. Vaivat alko tosiaan 05/2012 ja eka leikkaus 05/2013 sen jälkeen noin vuoden verran odottelua ja vaihto toiseen sairaalaan ja uusi leikkaus 03/2014 jonka jälkeen puolen vuoden aikana kuusi kertaa leikattiin ja joka päivä kävin hoidattamassa haavoja kotisairaan hoidon toimipisteellä 05/2015 loppupuolelle. Nyt leikattiin taas kolme kertaa ja laittoivat tuon v.a.c laitteen. Haavoja on kolme. Yksi klo 1 ja kaksi klo 4 ja noin 20cm syvät. Mietityttää vain että jos olisivat aikoinaan hoitaneet niin olikohan ihan näin pahaksi äityneet. Alkaa jo pikku hiljaa syömään miestä.
 
Top