Suomeksi

Jensbe! Tervetuloa tänne juttelemaan ja avautumaan, sekaan mahtuu aina :)

Hyvin samantyylisiä tarinoita täällä, mutta paraneminen tuntuu olevan aina yksilöllistä! Jos sua yhtään huolettaa sen haavan tila, niin soittele ihmeessä terveyskeskukseen vaikka kiireetöntä aikaa, että saat mielenrauhan tietyille asioille.
Hyvin tuttua tuo "selkävaivasta" puhuminen. Itse tein/teen sitä vähemmän läheisien kanssa, mutta sen verran olen tämän vaivan kanssa tullut jo "ulos kaapista", että perheen ja läheisten ystävien kanssa heitetään jopa ihan ronskiakin persausvitsiä ja puhutaan vaivasta suoraan. Toki nyt viimisen puoli vuotta ollut aika akuuttia tämä oma vaiva, että siitä sitten riittää puhumistakin. Itsellä on helpottanut, kun ei ole tarvinnut häpeillä tätä vaivaa. Tälle ei voi mitään ja mm. oma poikaystävä kultaakin arvokkaampi hoitaja ollut, ettei tarvitse koko ajan olla riippuvainen terveyskeskuksesta ja on voinut vähän käydä reissailemassakin. Kaikille en toki viitsi selittää; netistä kun käy lukemassa niin hyvin suorasukkaisiakin päätelmiä voi porukka tehdä.

Äläkä häpeile sitä haavaa! Itsella ensimmäinen suljetun leikkauksen (10v sitten) haava jäi tosi haaleaksi ajan saatossa, eikä todellakaan ollut edes esteettinen haittaava vaiva. Nyt mulla poistettiin bebasta n. 1cm paksuutta kummastakin pakarasta, että nyt tuo vasta eriltä näyttääkin! Hieman se harmittaa, mutta kirurgit yms lupasivat, että normaalilta alkaa näyttää ajansaatossa, eikä se sitten enää erotu. Itselle melkein jo se ja sama, että mikä kartta tuonne bb:seen jää, kunhan tästä vaivasta pääsee ;)

Sitten oman bb:n kuulumisiin: tänään oli pakko käydä TK:ssa hoitajalla, kun alahaavan vuoto niin häiritsi. Tikit sieltä ilmeisesti sit irronneet n.2 cm pituudelta ja huomenna sairaalaan näyttämään kirurgille sitä kohtaa. Keveni mieli, kun kävi ja hoitaja oli ainakin tässä vaiheessa vahvasti sitä mieltä, että tod näk se auennut kohta tullaan hoitamaan paikallishoidossa ja umpeutetaan pohjasta eli TK:ssa osittain ramppaaminen alkanee taas. Muuten haava vaikuttaa siistiltä ja suht. kivuttomalta!

Sirkalle paljon tsemppiä! Varmasti harmittaa noista koulututksista poisjäänti, mutta nyt levon kannalta!

Juhannusterveisiä jo tässä vaiheessa lienee aiheellista toivotella kaikille vaivan kanssa painijoille :)
Oma juhannus menee varmaan hyvin rennoissa merkeissä kotona grillaillen, ehkä muutama ilojuoma nauttien! Muuten kyljellään makoillen :D
 
Tervetuloa Jensbe :)

Mun haava on hyvin erikoinen. Aluksi siellä näkyi jotain lankaa jotka katosi parin päivän jälkeen. Haavan pohja on punainen mutta kohta missä paise oli, on kellertävä. Onkohan sinne nyt jäänyt sitä paiseen kapselia vai miksi on tuon värinen.. Haava ei ole yhtään kipeä, vaikken ota lääkettä. Edes suihkuttelu ei satu. Ihmettelen sitäkin miksi?
Haava erittää punertavaa nestettä ja välillä kellertävänpunaista limaa. Ja kutisee välillä.

Tutkinkohan mä tota vähän liian tarkkaan :p
Abilairia sinne työnsin eilen. En tiedä olisko saanut mutta haluisin sen umpeen ja unohtaa koko hanuriepisodin. :wigglebum:
Mä en oo kertonut kun perheelle ja muutamalle läheiselle ystävälle tosta. Ei se sinänsä hävetä (edes lääkärille esittely ei enää aiheuta minkäänlaista nolouden tunnetta), jotkut ihmiset vaan tekee siitä noloa suhtautumisellaan.
 
AssPessi: Luulen,että tän sairauden tiimoilta me kaikki ollaan ehkä "ylireagoivia" haavan kanssa, kuin liian huolettomia! Koska tässä tietyt ennusmerkit kun käy toteen, niin se voi olla menoa taas. Kannattaa kuitenkin yrittää pitää pää kylmänä (paraskin puhumaan, köh). Noista eritteistä en osaa sanoa, olen tosi vainoharhainen omani kanssa. Itsellä eritellyt vaan verta ja hyvin vähän kellertävää/kirkasta nestettä seassa.

Nyt kävin sitten n. 4h tuolla keskussairaalalla kirjaimellisesti seisomassa.
Oma kirurgi oli leikkauksessa niin sen ensin katsoi toinen kirurgi, ennen omaa kirurgia.
N. 3 cm auki alhaalta, nyt sit paikallishoitoa pihkasalvaa 2 x päivässä ja huolellista pesua. Päälimmäiset tikit tosiaan auenneet. Haavan yläpäässä iho erittää ihan ministi kellertävää nestettä ja sieltä myös vähän polttelee, mutta luulen,että tuo ihoteippi alkaa tehdä myös hieman tehtäväänsä, eli sen kiristelyt ärsyttää entisestään.
Mutta ei tulehdusta, ei tulehdusarvot koholla, muuten siisti.
Nyt sit toivotaan, että lääkärin arvio 2-3 viikon hoidosta sulkisi tuon kohdan. Tosiaan siitä ei käytäviä mihinkään johda, että huono tuuri kävi tikkejen kanssa, mutta lienee näitten hanureiden kanssa melko yleistä!

Näillä mennään...
 
Kohtalotoverit, auttakaa naista mäessä.. eli huomenna olis aamulla lähtö sairaalaan ja peräaukon fistelin leikkaus edessä. Miten ihmeessä tästä selviää selväjärkisenä? Voisiko joku kyseisestä toimenpiteestä selvinnyt kertoa miten kaikki meni? Anteeksi, nyt ehdin kirjoittaa vain näin lyhyesti. Palaan asiaan.
 
Tiedän, että nukutuksessa operaatio tehdään ja sairaalaan jäädään, mutta mitäs sen jälkeen, kun seton lanka siellä peräpäässä sitten on, miten sen kans eletään? Miten ulostaminen onnistuu? Toki kysyn lääkäriltä parhaani mukaan, mutta toivoisin jos joku teistä valoittaisi asiaa.. Voin päivitellä tilannettani myöhemmin jos tästä hengissä selviää.. no, sanotaanko vaikka että mikä ei tapa niin se vituttaa.
 
Moi ja terkkuja kaikille palstalaisille pitkästä aikaa ja kovasti tsemppiä sairauden kanssa kamppailuun! :hug:

Täällä kirjoittelee 8kk terveiden kirjoissa ollut nainen, jolla takanaan yksi paiseen avaaminen sekä sen jälkeen todetun anaalifistelin hoitamiseksi tehdyt kaksi seton -leikkausta, yksi LIFT ja yksi fistulektomia. Tästä tosiaan voi parantua. :) Jos tuntuu epätoivoiselta, niin mielestäni kannattaa lukea palstalta NeitiS:n ja Hilman kirjoituksia (esim. klikkaamalla nimimerkin alla olevaa viestien lukumäärää pääsee selaamaan yksittäisen nimimerkin kirjoituksia). Heillä oli pitkä ja vaikea hoitorupeama tämän sairauden kanssa ja silti heilläkin koitti päivä, jolloin sairaus jäi historiaan.:) Muistakaa kuitenkin, että jokaisesta leikkauksesta, johon joudutte (yksi tai useampia) on todennäköisempää parantua kuin että ei parantuisi!

Erikseen täytyy sanoa vielä, että olen niin iloinen Pirre, että fistelisi paljastui matalaksi! :cheer: Muista tulla päivittämään sitten paranemiskuulumiset.;) Itse ainakin sairastaessani kaipasin eniten juuri niitä.

Asseerah15: Kannattaa ensiksi lukea Pekka Luukkosen artikkeli aiheesta: http://www.duodecimlehti.fi/web/gue...rticle_WAR_DL6_Articleportlet_tunnus=duo97196. Myös tämän ketjun aiempia kirjoituksia kannattaa selata. Moniin kysymyksiin löytyy sieltä vastaus. Seton voi olla tosiaan joko leikkaava, joka parantaa tai puhdistava, joka valmistaa tulevaan leikkaukseen. Ilmeisesti sinun on jälkimmäistä sorttia eli vaiva ei vielä sillä mene pois. Toivottavasti leikkaus meni hyvin!

Sen verran haluaisin vielä sanoa, että parantumisen jälkeenkin voi olla vielä kipua, vuotoa ym. Haavan uusi iho on ohutta ja rikkoutuu helposti. Olen reissannut parannuttuani ahkerasti ja ihan vakio on se, että ulkomailla hanuri vuotaa verta välillä suhteellisen paljonkin, kun ei pääse aina käyttämään käsisuihkua ja joutuu pelkällä paperilla pyyhkimään. Myös ajoittain on ollut isoja kipuja, mutta onneksi patin pattia ei ole löytynyt (ellei lasketa arpikudosta mukaan). Kun aluetta on silvottu useamman kerran, niin eipä ihme, jos vielä tuntuu jossain pidemmän aikaa, kun hermoradat siellä koittavat parantua. Kannattaa siis varautua tähän, niin ei sitten joka nippausta stressaa.

Vähäkipuista kesää kaikille ja paranemisia!:hug:
 
Last edited:
Pääsin leikkauksen jälkeen samana päivänä kotiin, hoitoohjeena huuhtelut päivittäin. Fisteli käytävä on pinnallinen ja muita fisteli aukkoja ei löytynyt. Tilanteen tarkistus ja seton langan vaihto kahden viikon kuluttua. Mitäs sitä voisi päätellä että seton ei riitä parantavaksi hoidoksi? Leikkaava tai puhdistava, ne on siis vaihtoehdot. Lääkäri ei puhunut kummasta nyt on kyse. Kertooko seton langan "merkki" mitään, kertomuksesta luin että on asennettu nro. 5 Ticron. Lääkärillä oli kiire lähteä kotiin niin hän tuli kertomaan minulle toimenpiteestä kun olin vielä heräämössä, joten muistikuvat eivät ole kovin hyvät :( Tuota leikkauskertomusta olen koittanut tavalla, sanakirjan kanssa!
 
Asseerah15: Kannattaa lukea tuo aiemmin linkkaamani Pekka Luukkosen artikkeli aiheesta. Antamiesi tietojen perusteella en osaa varmuudella sanoa, kumpaa tarkoitusta varten setonisi on asennettu, mutta tuo setonin vaihto kahden viikon päästä viittaa siihen, että sinulle olisi asennettu ns. leikkaava seton eli seton riittäisi sinulla parantavaksi hoidoksi. Silloin, kun fisteli hoidetaan setonilla, sitä kiristetään aina parin viikon välein kunnes se on leikannut fistelikäytävän läpi ja fisteli parantunut. Puhdistavaa setonia ei yleensä vaihdeta välillä, vaan se on paikallaan korjausleikkaukseen asti.

Tuo, että sinulle on sanottu, että fistelikäytävä on pinnallinen, on erittäin hyvä asia.:) Pinnalliset fistelit on helpompi hoitaa kuin syvät, koska pinnalliset fistelit eivät läpäise sulkijalihaksia niin paljoa, että olisi merkittävää riskiä pidätyskyvyn suhteen. Hyvin todennäköisesti paranet tästä siis tällä hoidolla.:)
 
"Mediaalisesti näyttää kuitenkin menevän externien sfinkter-lihasten läpi, joten nämä jätetään katkaisematta ja asetetaan seton lanfaksi nro.5.." eli sulkijalihas on ilmeisesti jätetty ronkkimatta. Harmittaa kun olin niin tokkurassa tosiaan siinä pedillä että en osannut oikein kysellä ja vaikka saatoin kysyäkkin en juuri muista! Toivoisin saavani tätä kautta ns. Vertaistukea, mulla hävettää nämä perseasiat niin mahdottomasti, ja en oikeen kehtaa näistä kellekään kertoa. Olen kolmikymppinen nainen ja tämä sairastuminen on saanut minut sekaisin siinä määrin että oma minäkuva on täytynyt muodostaa kokonaan uudelleen, ja se prosessi on pahasti kesken, koska minulla on vaikeuksia hyväksyä tätä kaikkea.
 
Fistula ani, kiitos, hienosti osasit selventää minulle. Eli tuo oli uutta tietoa että on sitäkin seton tyyppiä joka jätetään pitemmäksi aikaa ja siitä sitten suoraan leikkaukseen uudelleen. Ei hitsi että se osaa olla pelottava tilanne kun sinne saliin jättämään kun on niin avuton olo. Olin varautunut olemaan sairaalassa kauemmin, kun paiseen leikkauksen jälkeen siellä joutui olemaan 4-5 päivää, en enää tarkasti muista montako oli, mutta olin niin heikossa kunnossa, tulehdusarvot katossa. Kannattaa aina vissiin varautua pahimpaan niin ei tule pettymyksiä ainakaan.
 
Moikka Asseerah15! Ymmärrän hyvin tunteesi. Itselläni tämä tauti iski kuukausi ennen hääpäivääni ja alkuun oli sellainen olo, etten olisi enää ollut edes nainen. Tältä palstalta saa hyvää vertaistukea, mutta koska tämä sairaus on ajoittain todella raskas henkisesti, niin monesti on vaiheita, kun ihmiset eivät jaksa tulla palstalle kirjoittelemaan eli vastauksia ei välttämättä kuulu silloin kun niitä kaipaisi. Mutta kannattaa silloin lukea ketjun aikaisempia tarinoita.

Itse aikoinani luin koko tämän keskusteluketjun alusta loppuun kahdesti. Monet ovat kirjoittaneet tänne sairautensa eri vaiheita ja niiden nostattamia tunteita ja niiden lukeminen antaa itselle juuri sitä vertaistukea. Olen itse myös 3-kymppinen nainen ja esim. minun kertomukseni voit lukea alkaen sivulta 51. Huom. että tällä foorumilla on kahta eri sairautta sairastavia. Itselläni tuli paise, josta jäi fisteli. Jotkut muut sairastavat sinus pilonidalista, joka on eri sairaus (pilonidaliksessa ei ainakaan alkuvaiheessa ole anaalifisteliä). Pilonidaliksesta sanottu ei päde tähän meidän sairauteen.

Tätä sairautta ei ole mitään syytä hävetä. Kuten olen useamman kerran tähän ketjuun kirjoittanut, tätä sairautta on tutkittu Hippokrateen ajoista asti ja syytä sille ei ole löydetty. Ei ole meidän syy, että sairastuimme tähän. Ja minäkin jouduin tämän sairauden vuoksi tajuamaan, että ihmiset rakastavat ihmisiä. Tämä sairaus ei määrittele meitä naisina. :hug:

Jos kirjoitat tänne koko leikkauskertomuksesi, niin sitten ehkä pystyn ottamaan kantaa tilanteeseesi. Tuosta yhdestä lauseesta en oikein ymmärrä asiaa. Tuon yhden lauseen perusteella vaikuttaisi, että fistelisi läpäisee myös ulomman sulkijalihaksen eli että se ei olisi pinnallinen. Sfinkter on siis sulkijalihas. Niitä on kaksi - ulompi ja sisempi - ja ulompi niistä tahdonvaltaisena on tärkeämpi pidätyskyvyn kannalta.

Tsemppiä! Oma kirurgini aikoinaan sanoi, että kukaan ei ole vielä tästä sairaudesta jäänyt parantumatta. Jos luet tarinani, niin huomaat, että aikamoisia epätoivon hetkiä oli myös itselläni ajoittain. Nyt kuitenkin terveenä.
 
Minulla on myös tuo paise ollut, eli perianaaliabskessi, joka inkisoitu. Kertomuksessa lukee: tyypilliseen tapaan jäänyt fistelöinti ja tulee nyt tämän eksploraatioon ja toimenpiteeseen. Todetaan anaaliaukon vasemmalla puolella Noin 4cm anuksesta fisteli aukko, josta sondi menee helposti peräsuolen puolelle. Vetyperoksidi ruiskutuksessa muita fisteli aukkoja ei löydy. Fisteli käytävä on aika pinnallinen, avataan lateraalisesti lähtien leikkaavalla diatermialla pitkin sondia iho ja subkutis ja fisteli käytävä auki, mediaalisesti näyttää kuitenkin menevän externien sfinkter lihasten läpi, joten nämä jätetään katkaisematta ja asetetaan seton langaksi nro. 5 ticron. Tilanteen tarkistus ja seton langan vaihto yleisanestesiassa 2 viikon kuluttua.
 
Nyt on ilmennyt ongelmia suolentoiminnan kanssa, viimeksi ulostanut kunnolla leikkausta edeltävänä päivänä. Jotain pientä sain tuotettua äsken, kyllähän kyseinen toimenpide sen verran jännittää että se aiheuttaa hankaluuksia varmasti. Olen ottanut kahtena päivänä levolaccia. Miten teillä on ulostushommat sujuneet? Inhottavaa kun ennen niin luonnollisesta toimesta on tullut tämän paisepainajaisen takia tämmöinen stressinaiheuttaja. Tässä on ollut normaalielämä paussilla muutenkin jo niin kauan. Fistula ani, aloin lukemaan tarinaasi. . Olen palstaa lueskellut mutta nyt ajattelin vai n sinun kertomukset käydä läpi.
 
Asseerah15: jos luen leikkauskertomustasi oikein, niin sulkijalihaksia ei ole lainkaan leikattu. Sinulle on aiottu tehdä fistulotomia ja aloitettu leikkaaminen fistelin ulkoaukosta peräaukon suuntaan ja huomattu siinä puolivälin tienoilla, että fisteli näyttää läpäisevän ulomman sulkijalihaksen, joten leikkaus on jätetty kesken ja asennettu seton paikalleen. Leikkauskertomuksestasi ei käy ilmi miksi tämä on tehty. Setonisi ei siis ole välttämättä leikkaava, vaan se saattaa olla myös puhdistava. Se saatetaan vain vaihtaa ohuempaankin parin viikon päästä; en tiedä. Niitä on siis eri paksuisia ja on ihan mahdollista, että haluavat vain vaihtaa sen pienempään, jotta fistelikäytävä pienenisi ja saavat uuden tilaisuuden arvioida sinulle sopivia hoitokeinoja. Eli lääkäriltä joudut kysymään näitä asioita. Luultavasti lääkärikään ei osaa vielä antaa vastauksia, koska on halunnut tutkia tilannetta uudestaan 2 viikon päästä.

Myöskään se, että fistelisi näyttää läpäisevän ulomman sulkijalihaksen, ei kerro vielä kaikkea. Lähtökohtaisesti fistelit ovat silloin vaikeampihoitoisia, mutta jos fisteli läpäisee ulomman sulkijalihaksen vain vähän, niin fistulotomia, jossa onnistumisprosentti on lähes 100, saattaa olla mahdollinen. Tulpassa, liukuläpässä ja LIFTissä, joita käytetään korkeisiin fisteleihin, on onnistumisprosentti n. 60 eli niistäkin suurin osa paranee ekalla.

Hilma antoi minulle hyvän vinkin tuohon ulostusasiaan, Agiocur. Pitäisi auttaa sekä liian löysään että liian kovaan ulosteeseen.

Itselleni erityisesti Hilman kertomus oli voimaa antava. Siinä on nainen, jonka asenteen haluaisin itselleni. Yritin itsekin tehdä mahdollisimman paljon rikkinäisen hanurin kanssa, mutta että olisin lähtenyt lentokoneella maailman toiselle puolen... :eek: Minulla ei rohkeus riittänyt kuin laivalle, missä on sentään hytissä oma suihku.:p

Ei muuta kuin tsemppiä uuteen päivään! :hug:

Sen verran vielä piti sanoa, että suosittelen tässä vaiheessa etsimään sopivan valmisteen tuohon ummetukseen. Setonin kanssa on vielä helppo ulostaa. Jos joudut noihin muihin leikkauksiin, niin on jo hyvä olla tiedossa mikä auttaa itselle, jos vatsa on kovalla.
 
Huhhuh Miten raastavaa kun pitää odotella vielä yli viikko ja kituuttaa tämän kanssa että sais vastauksia juurikin noihin kertomiisi seikkoihin. Pelottaa tosiaan että tämä ei olis setonilla selvä. Lääkäri ei tosiaan kertonut että jatketaan setonin jälkeen vielä eri hommia, niinkuin sulle oli kerrottu. Minä olen nyt jäänyt arvailemaan kunnes saan suuni auki heinäkuussa siellä.
 
Hei,
olen uusi täällä ja tässä minun tarinani.
Synnytin vuosi sitten kesällä toisen lapseni. N. 2vkoa synnytyksestä alkoi pakaraan tulla jumalaton kipu yleensä aina ulostamisen jälkeen. Lisäksi tuntui appelsiinin kokoinen pahkura. Se oli T O D E L L A kipeä...kerran erehdyin sitä tunnustelemaan ja en nukkunut kivuiltani koko yönä. Noh, kävin sitten lekurissa yksityisellä ihmettelemässä asiaa ja diagnoosi ; peräpukamat. Sieltä sitten salvaa ja puikkoa himaan tunkemaan. Ei helpannut ei. Sitten alkoi tulla eritettä. Sitä tuli istuessa ja tahri vaatteet yms. Pelästyin ja kurkkasin alakertaan. Peräaukosta n.1cm-2cm päässä oli iho rikko ja sitä märkää ja verta tuli saavi kaupalla...siis parikin desiä päivässä. Menin sitten päivystykseen jossa kirurgi antoi puhelin konsultaationa ilman katsomista yleislekurille ohjeen puhkaista paise koska iho rikko ei ollut lekurin mielestä fisteli. En tässä vaiheessa vielä ollut huomanut että suolesta olisi tullut myöskin eritettä. Voi olla että, oli tullut mutta itse en ollut asiaan niin perehtynyt mitä nyt olen.

Helvetillisen kivun kanssa perseeseen uusi reikä ja "oho, no ei täältä tuukkaan mitään". Antibiootit ja kotiin. Itsellä olo niin kiitollinen että, olisin voinut nakkasta tälle lekurille perseeseen samanlaisen reiän. Kävin yksityiselläkin monesti ja sieltä vaan antibioottia mukaan ja odottelua että jos se ei olekaan fisteli jota itse aloin epäillä.
Arvaten reikä ei mennyt umpeen ja n. viikon päästä eritettä tuli kahdesta ulkoisesta reiästä sekä suolesta. Sitä en tiedä pahensiko tuo uusi reikä tilanteen.
Jonkun ajan kuluttua n.2kk alkuperäinen reikä menikin umpeen. Samoin eritteen määrä väheni siitä 1-2dl määrästä pikkuhiljaa.

Vihdoin sitten lääkäri yksityiseltä laittoi lähetteen gastrolle (kun sanoin että tämä on fisteli) josta sain lähetteen leikkaukseen TYKSIIN.
Persettäni ei ole sen koomin tutkittu sisältä koska en antanut karseiden kipujeni takia sitä tehdä.
Magneettiin en päässyt myöskään. Ulkoisesti ja oireiden perusteella todettu fisteli.
Onkohan TYKSISSÄ fistelin operointia osaava kirurgia? sinne tuli aika kesäkuuksi mutta joudun perua sen. Uusi aika tulee syyskuun alkuun.

Tilanne nyt vuosi fistelin/paiseen tulosta on se että, tuo ulkoaukko menee välillä umpeen. saattaa olla 2-3pvä ummessa kunnes aukeaa, ei enään niin isosti kuin ennen.
Aiemmin näki että sisällä on eritettä kun pullotti ja kun se puheksi niin erite ruiskusi kaaressa ulos.
Päivittäin painelen eritteen ulos joka tulee useimmiten sisäpuolelta; verta tai keltaista, välillä vihertävää jos ollut koko päivän tyhjentämättä, välillä pikku kokkareita seassa. varsinaista ulostemassaa sieltä ei tule. jotain hiutaleita välillä ainakin sisältä mutta ulkoreiästä ei enään...sieltäkin tuli aiemmin.

Perseeni olen vuoden kuivannut medisoftin haavalapuilla ja pessyt bideellä. Aikasen kallista paskapaperia mutta en vessa paperilla uskalla pyyhkiä.
Paskalla en käy jos ei ole bideetä. Kipu on nyt ollut hyvin vähäistä, välillä ei ollenkaan ja jos kipua tulee niin asteikolla 1-10 on lukua 2-4 paskalla käynnin jälkeen mutta kestää muutaman tunnin. Eritettä kerää enään hyvin vähän, ehkä n. 1rkl päivässä. Välillä kun eritettä painaa ulos niin tuntee kuinka sisäpuolellakin on mennyut ihoa ehkä umpeen koska ns. purskahtaa sieltä ulos :eek: Tiedä sitten onko hyvä vai huono juttu.
Tuntuu ettei sisäaukko ole kovin kaukana mutta välillä taas tuntuu että reikiä olisi sisällä useampikin...tiedä sitä sitten.

Kysymykseni nyt olisikin;
Olemme lähdössä ulkomaille viikoksi. Pystyykö sielä uimaan? tai pystyykö suomessa uisa jos on fisteli? lekuri sanoi että, miksei pystyisi mutta itseäni hiukan mietityttää.

Ja sitten toinen juttu. Pystyykö tämän kanssa harrastamaan seksiä? meillä vuoden ollut ne puuhat kokonaan pois tämän vuoksi koska en ole uskaltanut. Siis ei mitään tuhkaluukuun tempasuja vaan ihan perinteistä kanssa käymistä.

Entä miltä tämä tilanteeni teidän korvaan kuullostaa? oiskohan mahdollista että, paranisikin itsestään? oiskohan mahdollisesti pienentynytkin itsestään kun erite vähentynyt? Mä olen käyttänyt myös homeopatiaa tässä tukena ja uskon että, on ollut apua. Käytin myös hopeakolloidia. Pelkäsin leikkausta niin paljon että, koitin muin keinoin saada tämän paskan pois.
Oon tää karsea vaiva joka vaikuttaa hyvinvointiin.
 
Niin ja välillä erite tulee kuplamaisena ulos, aivan kuin olisi tyhjiötä ollut kohdalla. Ilmaa sieltä ei varsinaisesti tule eikä ulostetta. Pahkura kehittyy yleensä kun täyttyy aika ihon pinnalle, josta sen tuntee ja kun painaa niin tavara tulee ulos. En tiedä voiko siitä päätellä jotain?
Miten leikkauksesta toipuminen harrastuksiin? kuinka nopeasti pääsee esim. ratsastamaan?
 
Top