Suomeksi

Täälläpä on hiljaista...mikä sinänsä on tietysti hyvä :) Olen matkani alkupäässä-kaikesta päätellen-vaikka en ihan vielä tiedä missä mennään. Löysin hiljalleen kasvaneen patin pakarastani n.1,5 - 2 kk sitten eikä se ole tähän mennessä kovin vaivannut. Noin viikko sitten se alkoi istuessa kivistää, joten päätin näyttää pattia vuosittaisen lääkärikäynnin yhteydessä. Lääkäri passitti minut ultraan, jossa radiologi sanoi: "fistelli, kamalan vaikeita ja pitkäkestoisia hoitaa". Googlettamisen seurauksena löysin tälle palstalle ja täytyy sanoa etteivät nämä kertomukset kovasti mielialaa ole kohentaneet.

Nyt sitten odotellaan kutsua magneettiin. Sen verran olen asiaan perehtynyt, että suvussa kulkenut Crohnin tauti saattaa oireilla näin, joten varmaan tutkimukset sitäkin varten tulevat ajankohtaiseksi. Mainittakoon myös, että olen jo lähemmäs 50 vee, tämä on ensimmäinen kerta kyseistä oiretta. Mielenkiintoiseksi asian tekee vielä se, että jäin viikko sitten työttömäksi. Tässä tilanteessa onkin kiva yrittää löytää uutta työtä kun on ilmeisesti ainakin kuukausien, jos ei vuosien, sairaslomakierteet edessä :(

Olen yrittänyt positiivisesti ajatella, että selvisin rintasyövästäkin, tämä on pientä sen rinnalla. Mutta enpä tiedä, jotenkin tuon alakerran ronkkiminen tuntuu vieläkin pahemmalta. No, päivä kerrallaan. Katsotaan kauanko tämän asian kanssa menee.
 
Pääsisitkö ultraan ja magneettiin ilman leikkausta suoraan? :O mä koitin päästä magneettiin mutta eka kuulema leikataan ja sitten vasta. Peruin leikkauksen ja nyt olen homeopatialla saanut jo tuloksia aikaan :)
 
Juu, kävin yksityisellä lääkärissä ja siellä ultrattiin heti ja kun tuli magneetista puhe pyysin lähetteen julkiselle puolelle kun kukkaro ei kestä yksityisten hintoja ;) Saa nähdä kauanko sinne magneettiin sitten saa jonotella kun ei ole kuitenkaan henkeä uhkaavasta taudista kyse. Minkälaista homeopaattista hoitoa Neppis olet käyttänyt ja kuinka kauan on mennyt, että tuloksia on tullut? Ja miten tulokset sinulla konkreettisesti ovat näkyneet? Mielelläni tässä leikkausta odotellessa kokeilisin muitakin keinoja. Pahoin vaan pelkään, että minulla se Crohn väijyy taustalla eikä ilman leikkausta selviä.
 
Heipsis kaikille! Itsellä oireillut vähän on/off meiningillä tämä. Kaksi kertaa olen lääkärissä käynyt,kun selkeästi patti on tuntuvissa. Edellisen kerran noin kuukausi sitten nosti ensimmäisen kunnon paiseen. Tuska oli kyllä sanoinkuvaamatonta. Tk:ssa avasivat ja valitteli kun olisi halunnut enemmän tavaraa pihalle. No kotona onneksi vuosi sitten lisää. Kaksi viikkoa yllätys kefexiniä nassuun. Suht normaalisti pystyy jo istumaan. Keskussairaalasta tuli kutsu toimenpiteeseen. Kysynkin nyt,että eikö tosiaan kirurgi tarkista ensin leikkaustarpeet ennen kuin potilas läsähtää leikkaussaliin? Tässäkin lapussa vain lukee "keskussairaalassa otetaan nyt käyttöön vähemmän kipua, infektioita ja sairastavuutta vaativa toimenpide." Tehdään kirurgian pk:lla paikallispuudutuksella(ai stana mutta nui piikit sattuivat kun tuo nyt avattiin tk:ssa). Saikkua vain toimenpidepäivä.

"Toimenpiteessä käytävät käsitellään kemiallisesti fenolilla toistuvasti ja huuhdellaan runsaalla keittosuolalla. Kotihoitona on tarvittaessa suihkuttelut tavallisella vedellä.
Toimenpide voidaan tarvittaessa uusia kahden kuukauden kuluttua. Edeltäviä tutkimuksia tai valmisteluja ei tarvita."

Mua niin jänskättää tämä. Toisaalta saan käsityksen jossa olisin koekaniinina tällaiselle toimenpiteelle.
Onko muille tällaista tehty ja mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
Olisin enemmän rauhallinen jos olisin päässyt ensin arvioon,että onko operointi edes tarpeen. Sinuksista ei ole koskaan mitään vuotanut,mutta kolme abaut nuppineulanpään kokoista reikää on ihossa.

Hurjia tarinoita on ihmisillä tästäkin perävaivasta. Tsempit kaikille ja onnea heille jotka ovat saaneet peränsä kuntoon
 
Olen nyt 1kk käyttänyt 3 minulle määriteltyä ainetta. Tulokset ovat ne että, fisteli on kivuton!! ja erite vähentynyt paljon ja suurimmaksi osaksi se on verta. Ulkoreikä on myös pienentynyt. Lisäksi käytän serrapeptaasia, kurkumaa ja D vitamiinia isolla annoksella. Suosittelen kokeilemaan mutta todella asian tuntrvalla, mieluiten lääkäripohjaisella homeopaatilla joka tuntee kys. vaivan!
 
Siis onko sulla fisteli raspuzell? ja siihen leikkaustoimenpiteenä käytävien huuhtelu? oho. Joku uusi tekniikkako? ilmeisesti mitään ei tsekata kuin vasta leikkauspöydällä mikä on hiuakn outoa...oon koittanut ruikuttaa yksityiseltä että, julkiselta ultraa ja magneettia mutta ei kuulema käy, eivät ole luotettavia ja käytetään vain jos vaiva uusiutuu.
 
Siis hauskinta tässä on justiinsa se,että tk lääkäri vain totesi että pienen pieniä fistelireikiä näkyy ja kolmantena päivänä avasi sen. Laittoi lähetteen ja kotiin tuli tänään tuo aika toimenpiteeseen.
Täytyy varmaan soittaa tuonne ja kysyä,että eikö tosiaan tarkasteta asiaa vasta kuin itse leikkaussalissa :D Jotenkin koomiselta kuulostaa. Muutenkin on vähän paniikissa tämän asian kanssa kun aloitan uudessa paikassa työt ja heti ennen kuin ehti alkaakaan niin tämä ihana vaiva alkoi taas ilmestymään.

Toivon mukaan tämä tapa olisi sellainen jossa vaan ns käytävät huuhdellaan ja se olisi siinä :eek:
 
Ja siis selvennyksenä vielä että sinus pilonidaliksena hoidetaan :) Tuon ekan minimaalisen pienen reiän heti pakaravaon yläosassa olen huomannut jo vuosia sitten,mutta mitään paisetta ei muodostanut vasta kuin vuonna 2014 ja se kuivui itsellään klindamysin kuurin jälkeen. Siitäkin allerginen reaktio,mutta patti sentään katosi :D Nyt alkoi hivenen erittämään jotakin ennen kuin lääkäri sen avasi. Viiltohaava oli niin minimaalinen,että seuraavana päivänä oli jo ummessa :( sorbactia käytin silti pari viikkoa,mutta enää en näe sen käytöllä mitään järkeä. Paiseen kohdalla on jälleen koko iho kuoriutunut pois ja kaunis tumma läntti pakaravaon yläosan vieressä.
Näin naisena tuntee olon erittäin hehkeäksi! Kuitenkin olen löytänyt useita kohtalontovereita naisista joita tämä pirulainen vaivaa, vaikka joka paikassa lukee tämän olevan karvaisten miesten sairaus. :D
Olen myös huomannut että viikko tai pari ennen kuukautisia on hieman kipuilua häntäluun tuntumilla. Onko muut pistäneet merkille,että menkoilla olisi vaikutusta ns "herättelevänä" osatekijänä?

Kirjaimellisesti pers***tä koko vaiva
 
Niin mullahan ei ole edes mitään reikää ulospäin eikä mitään eritystä mistään päin. Pelkästään patti, jonka radiologi diagnosoi fisteliksi. On kuulemma ennen työskennellyt keskussairaalassa ja ottanut näistä magneetteja, että siinä mielessä uskallan luottaa arvioon. Missä se toinen pää sitten on lienee arvoitus ja siihen kai sitä magneettia nyt tarvitaan. Patti ei ole edes kovin arka enää, paitsi jos sitä kovasti räpeltää tai istuu pitkään kovalla alustalla sen päällä. D-vitamiinia syön muutenkin ja lisäksi olen juonut aloe veraan, jonka pitäisi moneen vaivaan auttaa. Ei noista varmaan haittaakaan ole vaikka ehkä osittain mennään plasebolla ;)
 
Heips! Kaikki kohtalon toverit. Täällä tammikuun alussa kolmannen leikkauksen käynyt toveri. Diagnoosi vaihdellut mutta pääosin pysytty tässä sinus pilonidalis, pilonidaalikysta nimikkeessä. Oon kyllä tosi epäileväinen tämän taudin paranemisen suhteen. Mulla siis liikuttu perinteisellä pakaravako alueella. Razpuzell olin itsekin viime leikkauksessa keskussairaalassa (edelliset paikallisessa). Tuli siis vaan leikkaus kutsu ja ihmettelin kun aikaisemmissa olin leikkaavan kirurgin etukäteen tavannut. Mutta tuolla se tavattiin juuri ennen toimenpidettä. Muutenkin aika "liukuhihna" hommaa. Ranneke käteen ja menoks . Kotiutusheräämössä PAKOTETTIIN istumaan vaikka istumiskielto oli 2 viikkoa. Haavahan aukesi n. 2 viikkoa leikkauksen jälkeen. Ei sentään koko matkalta, onneks. Mutta on tämä kyllä vaiva prkle.
 
Liukuhihnalla tuntuu juu nykyään valitettavasti kaikki menevän.
Käsiteltiinkö sulla Ticle kertaakaan tuolla fenylillä? Menin tietenkin heti googlettamaan ko aiheesta ja youtubestakin löysin videon :D
Tietenkin jokaisen arse on yksilöllinen,ettei pitäis aina takertua näihin kauhuskenaarioihin...mutta mutta.

Se mietityttääkin,että tämä voidaan uusia jo heti 2kuukauden päästä,että onko siitä loppujen lopuksi mitään hyötyä.
Eräällä tutulla oli jo toinen kerta ja kolmanteen ei enää suostunut.

Viittis koko kesää varoa töissä ja kotona persettään. Tuon tietääkseni ei pitäis tosiaan olla kivulias toimenpide,ainoastaan ne kivat piikit vain sattuu ahteriin.
Tuurilla kuitenkin tulehtuu :/
 
En tiedä mikä toi fenyli homma on eli ei varmaan oo tehty :D. Mä en uskalla kattoo kuvia saatikka ees videoita näistä vaivoista. Lääkäri kerran kysy että ottaako hän mulle kuvan... ei kiitos :confused:. Mulla siis tuli alunperin paikkaan josta otettu luunsiirrännäistä aikoinaan eli vähän kauempana vaosta. 1. Leikkauksessa joku "veneen" mallinen pala pois ja tikit. Aukes vähän eikä haavahoidot auttanut joten 2. leikkaus ja jätettiin auki. Helkkarin kauan kesti ennen kun meni kiinni. Jos meni? Ei aina tiedä jääkö se pieni reikä sinne. Taas jossain vaiheessa aukes ja tämä 3. leikkaus olisi pitänyt olla plastiikkakirurgin homma mutta päättivät vielä normit "vene" poistot tehdä. Tää siis on kulkeutunut leikkaus leikkaukselta alemmas. Eli ollaan täysin vaossa. Mun mies on haavahoidot kotona tehnyt eli ei ole kokoajan tarvinnut ravata hoitajalla. Hän kun on ammattilainen (rakennusalan) :p. Ei tästä voi kun huumoria repiä vaikka vaikeeta se on.
 
Nyt on tullut kutsu sairaalaan lääkäriä tapaamaan, mutta se on vasta 18.5. :( Ja siitä sitten kun edetään samaa tahtia on varmaan syksy ennenkuin leikataan...Onko jotain kivunlievitysvinkkejä antaa tuon patin osalta? Siis se ei ole puhjennut ja on todella kipeä, istua ei voi kunnolla. Kuuma, kylmä, ihan mitä vaan millä saisi oloa helpotettua :confused:
 
Papaya: Joskus ovat kylmäpakkausta ainakin leikkauksen jälkeiseen kipuun ehdottanut?! Onhan se varmasti parempi esim. syksyllä leikata kun kesällä tiedä millanen helle kesä tulossa . Sitä siis odotellessa. Mulla aukes kolmannen kerran tammikuun leikkauksesta. Ihan siis pienesti. Ei jaksa kokoajan tk: ssa juosta niin ihan omin nokkineen tässä haavahoitoa . Pakko pitää taukoa tästä "perseen esitys sessiosta". Ei enää lääkärillä/ hoitajalla nolostu kun saa paikkoja esitellä .
 
Papaya: kokeile homeopatiaa, mulla on sen kanssa täysin kivuton :) lisäksi syön serrapeptaasia. Luultavasti sielä on märkää sisällä joka pitäisi saada ulos.
 
Täytyykin tota serrapeptaasia hakea ja selvitellä missä täällä saa homeopaattisia hoitoja. Märkää siellä varmaan juu on ja siks turhauttaakin kun aikataulu on niin hidas, koska tuskin lähtee paranemaan ennenkuin saadaan tyhjennettyä. Kiitos vinkeistä molemmille :)
 
Kerrotko Neppis vähän tarkemmin miten siis toimii? Yritin katsella tänään niin täällä meidän tuppukylässä ei ole homeopaattista hoitajaa, pystyisitkö laittamaan vaikka yksityisviestillä sen henkilön yhteystietoja keltä sä sait avun? Voisin ottaa yhteyttä häneen jos hän pystyis suosittelemaan jotain tästä lähistöltä tms. kun ilmeisesti kuitenkin tuntee asian jos säkin olet avun saanut :D
 
Soitteleppa helsinkiin homeopatiakeskus M10. Sielä ainakin ollut skype vastaanottoja ja voisit kysellä kellä kokemusta fisteleistä ja varmista myös että, tietää varmasti vaivan rakenteen. Tuo jolla minä kävin ei ota etänä vastaan. Yleensä paiseisiin annetaan hepar sulfur tai silicea nimistä valmistetta joka puskee märän ulos sieltä. Mutta homeopaatin pitää osata määrätä se oikea aines osa tai useampikin sinulle :) suositelen myös kurkumaa ja serrapeptaasia, isoja määriä d vitamiinia.
 
Top