Suomeksi

Hienoa, että joku on saanut homeopatiasta apua. En kuitenkaan kannustaisi siihen, sillä mitään tieteellistä näyttöä homeopaattisten hoitojen toimimisesta ei ole olemassa. Ovat siis uskomushoitoja.

Itse olen etsinyt sopivaa hoitokeinoa tai ratkaisua, millä saisin leikkauskohdan ihoa vahvistettua. Jos käytän jotain rasvaa, niin tuntuu että pakaravaon alue hautuu. Onko tähän hyviä ideoita?
 
Moi, uusi jälleen fistelipotilas löysi tiensä tänne! Oma vaiva alkoi juuri ennen joulua abscessina, joka leikattiin & parani hyvin... Kunnes haavan päästä tihkuva mätä paljasti totuuden. Fisteli oli kuin olikin ehtinyt muodostua eikä tietenkään parane itsestään. Leikkaus ja Setonit asennettu 4 pv sitten, monimutkainen sulkijalihaksen läpäisevä tapaus. Menin yksityiselle, koska en kestänyt ajatusta kuukausien venailusta. Nyt näitä stooreja lukiessa meinaa lähteä järki: Vuosien vaiva?! Minä kun luulin pääseväni kuntoon jo kesäksi. Ennen niin perusterve 40+ nainen on nyt hermoraunio kroonikko? Mutta en siis näköjään ainoa, jos tästä nyt jotain positiivista voi kaivaa... : / Tsemppiä itse kullekin!
 
Lille, samoilla kokemuksilla päätin kans liittyä tänne.
Tai no, odotan vielä tietoo onko mun fisteli yksinkertasempi hoidettava vaiko monimutkasempaa versioo..tämä selviää kun leikataan muutaman viikon päästä.

On kyllä melkonen riesa tämä, ihan muutaman kerran jo pää hajoillut asian kanssa.. :(
 
Tervetuloa Mariann! Tsemppaillaan täällä toisiamme. Tiedä häntä kumpi on tosiaan haastavampaa - alapään vai yläpään hajoilu : /. Olen kai itse vielä jonkinlaisessa shokkivaiheessa, mutta onneksi on turvaverkko ympärillä ja ihmisiä joiden kanssa puhua. Täällä palstoilla on paljon kauhustooreja, mutta aina osa päättyy myös onnellisesti. Pyritään siihen joukkoon!
 
Mulla on vaihdellu olotilat shokista ja järkytyksestä välillä jopa asian jonkinasteiseen hyväksyntään. Pahin hetki oli silloin, kun eräs kirurgi kertoi diagnoosit ihankuin olis kyse jostain kynnenleikkuusta..ja vielä ihmetteli että mitä sä nyt tämmösestä pikkujutusta tollain ressaat. Onneks sain
toiselta kirurgilta hiukan toisenlaisen diagnoosin sekä paaaaljon inhimillisempää kohtelua, joka on mun mielestä tämmösissä asioissa erityisen tärkeetä.
Ja uskon tätä toista kirurgia diagnoosissa siks, koska tutkimukset oli paljon tarkemmat ja yksityiskohtasemmat.

Aika harvalle tutulle aiheesta on tullu juteltua, toisaalta taas yhdellä kaverilla on ollut samoja vaivoja kun asiasta tuli puhe. Helpottaa kyllä kun saa purettua huoliaan. :)

Kertoilehan Lille (ja muutkin) miten hommat ja paraneminen etenee.
Mä yritän nyt olla mahd.normaalisti leikkaukseen asti..
 
Hellurei,forumit läpi lukeneena ja kauhuskenaarioita mielessä pyöritelleenä ajattalin kirjoittaa vihdoin postin tänne: Eli Vaivahan on kaikkien rakastama Sinus Pilonidalis, joka ilmoitteli itsestään noin puoli vuotta sitten. Joulukuussa SP ärtyi ja rupesi vuotamaan päivittäin ja helmikuun alussa uskaltauduin lääkäriin. Siitäpä sitten leikkausjonoon ja maaliskuun alussa leikkaukseen. Operaatio tehtiin julkisella puolella (laatuna: a. m. Karydakis). Haava jätettiin osittain auki ja osittain tikattiin kiinni. Tänään kontrollissa ilmoitettin että kaikki on ok, tikit pois ja inttitermein KP.
Nyt vain sormet ristiin ettei uusiudu tai tule komplikaatioita. Jaksamisia muillekin SP:n ja fisteleiden kanssa painiville.
 
Hei vaan Saapas ja tervetuloo tänne! Ei voi kai varsinaisesti sanoo, että kiva kun uutta väkee ilmestyy palstalle..:oops:

Saa nähdä millon paniikki alkaa taas iskeen päälle, tod.näk. siinä kohtaa kun leikkauspäivä lähenee. Tosin nyt oon menossa yksityiselle tän fistelihomman kanssa, kun paiseenavaus tehtiin julkisella puolella, ja siitä koko operaatiosta jäi kauhee kammo koko paikkaa kohtaan. Että josko nyt kuitenkin kaikki sujuis edes jotenkin mukavammin..
Paranemisprosessi se varmaan oikeemmin on, joka vaivaa mieltä, kauanko kestää, miten edistyy, onnistuuko suunnitellusti, tuleeko uusia leikkauksia jnejne. No te tiedätte kyllä.
Tääkin teksti näköjään on vaan tämmöstä ajatusten pyörittelyä, koitetaan kuitenkin kaikki pitää kaikesta huolimatta lippu korkeella!
 
No niin, nyt on sitten saatu homeopatian avulla patti aukeamaan ja vielä vauhditettu sitä eritystä, että tyhjenisi mahdollisimman hyvin. Lääkärihän mulla on siis vasta 18.5. kun yksityiseen ei tällä hetkellä ole varaa. Kun tonne kirurgiselle soittelin niin kävi ilmi, että se aika onkin ensin lekurille eikä suoraan magneettiin niinkuin alunperin sanottiin eli matka voi olla vielä pitkä. Siksi nyt on hyvä, että patti edes aukesi eli kipu on helpottanut jo tässä parissa päivässä hurjasti. Neppikseltä taas kysyisin, että kauanko sulla sitä eritettä valui ja saitko esim. urheilla sinä aikana kun patti oli auki? Mulla on toisaalta nyt hyvä kun olen työtön niin voin rauhassa suihkutella haavaa ja vaihtaa puhdasta sidettä useita kertoja päivässä. Ajattelin, että uskaltaisiko sitä jumpata sellasen "laastarin" kanssa, jossa lukee että kestää suihkun ja urheilun jos heti sen jälkeen puhdistaisi haavan.....
 
Hei vaan kaikille! Onkin jo aikaa siitä, kun viimeksi kirjoitin. Mulla siis SP ollut 3 vuotta, nyt virallisesti ei enää ole. Olin ns. säästävässä leikkauksessa viime joulukuussa. 2 haavaa (pakaravaon yläosaan ja häntäluun päälle) jätettiin auki ja keskeltä tikein. Ylempi haava arpeutui helmikuun puolessa välissä. Alempi haava on ollut ongelmallinen. Poltettu bipolaaripoltoin. Nyt viimein reilu viikko sitten sain kuulla, että häntäluun päällä oleva haava on arpeutunut keskeltä.

Haavan reunoilla on kaksi nuppineulan kokoista haavaa. Olin leikkausjonossa Limbergin plastia-leikkaukseen, mutta se peruttiin. Kirurgi sondeerasi, paineli ja tutki ja totesi ettei missään ole reikiä eikä onkalohaavoja. Nyt odotan, että haava umpeutuu myös pinnasta.

HUOM. KAIKKI!! Yksi hyvin TÄRKEÄ juttu, mitä suurin osa lääkäreistä ei osaa teille kertoa on se, että kun sinusaukko tulee pakaravaon yläosaan, se on sekundääriaukko. Se mistä koko ongelma alkaa, on juurikin häntäluun kohdalla. Pakaravaon alaosasta menee karvoja tai kuituja jne. Ihon läpi ja se alkaa kasvattaa onkaloita ylöspäin ja sen jälkeen joka suuntaan. Kun näette reiän pakaravaon yläosassa, paise on ollut jo kauan ja purkautunut jossain vaiheessa. Onkalossa on tulehdustila ja viikkoja tai kuukausia kestävät haavahoidot ovat täysin tehottomia, koska syy on alempana.

Rohkeasti siis leikkaukseen, se on ainut keino parantua SP:stä, valitettavasti. Ja kun pääsette leikkauksesta yli, jo parin päivän päästä olo helpottuu. Itselläni ei leikkauksen jälkeisiä kipuja juuri ollut.

Tsemppiä kaikille ja pyytäkää lääkäriä tai hoitajaa toteamaan reiät häntäluun jne. seudulla. Siellä se syy on. Ja tämä on tosi.
 
Niin ja mitä tulee paiseiden tyhjennyksiin ym.antibioottikuureihin, ihon sisällä olevien onkaloiden kudos on niin huonoa, ettei se parane haavahoidoin. Se huono kudos pitää aina poistaa, jos haluaa kokonaan parantua.
 
Hienoa kuulla että, patti tyhjeni. Mulla on siis suolessa yksi tulo aukko ja ihon pinnalla toinen. Ihon aukko umpeutuu nykyisin 2-3vkoksikin ja erite on enään n. 1rkl/pvä :) alussa sitä tuli n.1-2dl :O siis mä oon tehnyt asioita aika normisti, suihkutan aina kun käyn veskissä ja kuivaan apteekista saatavilla mesoftin haavalapuilla...ne on mun vessapaperi takapuoleen, kalliiksi tulee mutta ei ärsytä ihoa ja saa kuivattua ilamn että jää paperia takalistoon. Älä laita mitään lappuja siihen päälle hautumaan. Mä olen kivuton tällä hetkellä täysin joten jos tota ei tarvisi tyhjentää iltaisin ja iho ei olisi rikki n. nuppineulanpään kokoista reikää niin tuntuu kuin mitään ei olisikaan enään...olen siis homeopatialla saanut hallintaan vaivat hyvin. Mä pääsen kanssa magneettiin mutta odottelen aikaa...sitten vasta leikkaus jos nää homeopaattiset ei vaivaa paranna. Kurkumaa suositteleman ostamaan, solgarilla on hyvä tuote! samoin serrapeptaasia, sinkkiä ja d-vitamiinia 150ug.
 
Papaya: minkä kokoinen haava sulla on ja missä se on? mullahan on koko tämän 2v tuo erittänyt...mutta olen elänyt sen kanssa suht normaalia elämää. Jumpassa en ole käynyt mutta älä sinne laita mitään laastareita, jumpan jälkeen hyvä suihkutus ja kuivaus vaan.
 
Mulla ei suolen kautta tule mitään ulos vaikka reikä jossain sielläkin tietysti on. Ihon aukko on tossa noin istuinluun korkeudella, siitä kohti peräreikää eli sanoisinko noin 5 cm peräreiäistä suoraan sivulle. Eli sillai hankalassa kohtaa esim. istumisen kannalta, että jos istuu normaalisti niin istuu just haavan päällä. Se haava itsessään on noin max 2 cm tällä hetkellä. Ikävän tuntuinen tietysti kun iho on rikki ja esim. pikkuhousujen kangas osuu siihen. Homeopaatti suositteli, että kotoa ollessa voi pitää suojana löysää sideharsoa. Haava erittää sillai pikkuhiljaa eli koko ajan sieltä jotain tulee muttei vielä ainakaan suuria määriä kerralla. Mutta pitäis ton kakkostyön puitteissa päästä taas liikkumaan, nythän se alkais olla jo suht kivutonta patin suhteen, haava pitäis vaan saada sellaseks ettei kirpase jos jotain siihen osuu :)
 
Niin joo ja nyt kun olen saanu pattia rauhassa kotona hoidella niin joka vessareissun yhteydessä suihkutan, annan vähän ilmakylpyä ja jos jää vielä kosteutta niin olen hiustenkuivaajalla kuivannut, koska on siinä taivealueella mihin kosteus helposti jää ;)
 
Sitä pattia kannattaa itsekkin painella tyhjentämiseksi. Todennäköisesti jää erittäväksi kunnes paranee/leikataan mutta mulla tuo haava on pienentynyt nuppineulanpään kokoiseksi ja tosiaan välillä parikin viikkoa kiinni. Mulle lekuri sanoi että, olisi hyvä jos pysyy auki niin ei muodosta uutta paisetta sisään. Mulla ulostulo on n.3cm peeaukosta ja sisäaukko aika lähellä peräaukon suuta :eek: Suosittelen noita masoftin haavalappuja kuivaamiseen ja pitämään mukanakin niitä :)
 
Hei,
Uusi täällä foorumilla, muttei asian kanssa. Viime vuoden heinäkuussa vaiva alkoi, jolloin tyhjennyksen jälkeen hoidettiin sorbaktilla. Eihän se parantunut kun yhteys suoleen oli olemassa. Kuukausia vaan homma piteni kun ei mulle tästä asiasta kerrottu tarpeeksi ja en saanut vaadittua kirurgille pääsyä.

No, pääsin sitten kirurgille ja leikkaus oli joulukuun alussa. Sen jälkeen olen voinut istua vain ihan lyhyitä aikoja kerrallaan, vaikka kirurgi helmikuussa sanoi, että kaikki ok ja voin elää normaalisti. Sanoi kyllä että suolen sisällä oleva arpi on paksu ja voi kauan kipuilla.

Nyt on takana taas pari viikkoa hankalaa oloa ja istuminen ärsyttää arpea selvästi.

Kysyisinkin millaisia kokemuksia ihmisillä on tuosta suolen sisäisestä arvesta, siihen liittyvistä kivuista ja paranemisajoista. Onko välillä parempi ja taas kipeytyy niin että kaikki on silti kunnossa?
 
Hei Surku ja tervetuloa tänne!

Ilmeisesti siis sulla operaatio meni ihan hyvin? Mutta et oo kovin normaslisti kyennyt elämään.? :/
Ihan siks kyselen näin hölmöjä, kun itellä leikkaus on viikon päästä edessä..

Minkälainen leikkaus sulle tehtiin, avattiinko fisteli ja hoidettiin taas sorbactilla, vai?
 
Hei te parantuneet!

Kysymykseni kuuluu karvanpoistoa, lopetitteko karvanpoiston tietyn ajan päästä vai miten? Parannuin 2014 kesällä ja ajelin karvoja 2016 tammikuuhun asti jolloin plastiikkakirurgi sanoi ettei tarvitse enään kun iho on jo tarpeeksi vahvaa. Nyt pari päivää sitten heräsi epäilys uudesta paiseesta, voiko paise tulla parin kuukauden sisällä jo?
 
Hei Surku ja tervetuloa tänne!

Ilmeisesti siis sulla operaatio meni ihan hyvin? Mutta et oo kovin normaslisti kyennyt elämään.? :/
Ihan siks kyselen näin hölmöjä, kun itellä leikkaus on viikon päästä edessä..

Minkälainen leikkaus sulle tehtiin, avattiinko fisteli ja hoidettiin taas sorbactilla, vai?
Moi,
Sinällään meni, että lääkäri julisti vaiheessa, että voin elää normaalisti, vaikkei tosiaan edelleenkään istuminen oikein sovi 4 kk leikkauksesta. On parempia päiviä ja huonompia sen suhteen. Ensi viikolla on nyt uudelleen lääkäri vielä että jos häneltä saisi vielä neuvoja, on hankalaa ettei voi istua.

Ekalla kerralla mulla avattiin ja putsattiin ja hoidettiin sorbactilla, mutta kirurgi joka mut nyt toisen kerran hoiti sanoi, ettei sillä oo ollu ekalla kerralla mahdollisuuksia parantua kun yhteys suoleen on olemassa. Nyt siis toisella kerralla leikkauksessa suljettiin se suoliyhteys ja ei sorbactia, pelkästään suihkuttelua.

Nykyisin mulla on töissä seisomapöytä ja maha pitäisi saada kuntoon että uusimisen riski olisi pienempi
 
Top