Suomeksi

PaPaya

Helpful
Country flag
muumi.....Mulla oli musta, aika ohut ja löysälle laitettu seton. Elin ihan normaalia elämää sen kanssa; ei vaikuttanut vaatetukseen, urheilin ja harrastin seksiä. ;)Ei tuntunut ollenkaan, mutta täälläkin on ollut henkilöitä, joilla seton on aiheuttanut ongelmia. joten tää on vaan mun kokemus. Zac2018....mut operoitiin Hyvinkäällä ja ihan huippu gastro Kari Hietaniemi; tiesi fisteleistä paljon ja aina jopa piirsi mulle kaavioita miten fisteli kulkee/miten operoidaan/mitä voi tulevaisuudessa tapahtua, mitään ei jäänyt epäselväksi. Jos uusii niin kukaan muu kuin Kari ei saa koskea mun peppuun :p:wigglebum:
 

neppis

New Member
Country flag
Nyt lääkäri oli sitä mieltä että kyseessä olisi fissuura :confused: ja paisetta ei enään näkynyt....erite on lähinnä verta. Onko jollain ollut niin että paise katoaa itsekseen ja kyseessä olisikin haavauma fistelin sijaan?
 

raidatonseepra

New Member
Country flag
Tuntuu vähän tyhmältä palata tänne kyselemään kun toisilla on vielä hommat ihan levällään (vaikka ei pitäisi, sain minäkin osani!). Miten muiden leikkausarvet?
Mulla oli tässä jo muutama pieni aukkokin kun tikit puski pintaan, sh katkoi niitä ja tällä hetkellä en tiedä vieläkö reikiä on. Kuitenkin, nyt alkaa olla aika tasan kk leikkauksesta, ja mietin kuuluuko arvessa olla vielä kipuja vai kestääkö tässä vaan kauan. Tuolla on pari-kolme sellaista kipeää kohtaa, jotka tuntuvat joissain liikkeissä tai painaessa ja esim äsken istuin koneen äärelle, en ollut kauaa, istuin tyynyllä ja vaihtelin asentoa ja silti alkoi sellainen kipu/särky, että Burana-purkillehan se oli suunnattava...
Alkaa kuumottelemaan jos tämä jää tälläiseksi kipuilevaksi ja huonontaa elämänlaatua :( Kellään kokemusta kuinka kauan mun kannattaa odottaa ennen huolestumista?
 

raidatonseepra

New Member
Country flag
Kyllä se saattaa olla arka jonkun aikaan.
Tuleeko sulla edelleen eritystä?
"
Siellä on monta pientä reikää joista tikit puskee ylös, kyllä ne vähän erittää mutta ei sellaista "mätämäistä". Kettumaista kun noi tikit ei tunnu sulavan lainkaan, siellä ne jötköttää napakasti kiinni.

Nyt on ilmenny kans et ton leikkausalueen alla lähellä peppureikää on kipeä kohta, tässä ehtii jo kuvitella kaikki vaihtoehdot läpi. Äiti sanoi, että se punoittaa ja saattaisi olla ihorikko, mutta en keksi mistä sinne ihorikko olisi tullut ja kipu tuntuu välillä siltä, kuin joku raastaisi sitä kohtaa. Ei tunnu Pebanthenkaan auttavan, silloin ollaan jo vakavan äärellä :eek: Ilmeisesti siis pitää vaan odottaa niin kauan, että noi tikit joskus sulaisi, ei taida olla muuta tehtävissä(?).
 

Henkka

Helpful
Country flag
Ihmettelen täällä, että miten pystytte elämään niiden seton lankojen kanssa? Vaatetus.. liikkuminen... Ensimmäistä kertaa eksyin sivuille, missä näin kuvia niistä. Ja oon kyl aika järkyttyny... täytynee henkisesti valmistautua, jos saavat sen laitettua. Tsempit kaikille!

@muumi yllättävän vähän siitä myös itselleni on ollut haittaa, kaikkea on pystynyt tekemään suht' normaalisti. Edelleenkään varotoimiksi en tosin ui tai sauno, mutta muutoin kyllä niin normaalia kuin voi kuvitella. Tietenkin senkin kanssa pitää säännölliset suihkutukset, koska itsellä se valui ainakin (kuten tarkoitus on) kaikkea mahdollista läpi.

Voipi sanoa nyt, että itsellä epäonnistui laserointi jälleen, joten tuo tie on loppuun kuljettu – seuraavaksi jotain muuta. Lannistaa taas, kun käskettiin menemään päivystyksen kautta taas koko rumba.
 

Epätoivoinen

New Member
Country flag
Kerron tännehän myös miun kokemuksen sinus pilonidaliksesta.. :( Elokuussa 2018 tuntui isohko patti pakaravaon alussa, selällään ei pystynyt mitenkään olemaan. Ei muuta kun soittoa tkn ajanvaraukseen -> abkuuri ja sairaslomaa.. tästä pari päivää eteenpäin niin oli pakko lähteä päivystykseen aivan järkyttävät kivut en pystynyt kun itkemään. Päivystyksessä puudutus kylmäspraylla ja avaus, kirurgi mittasi syvyydeksi reilut 3 cm :eek: siitä sitten alkoi kamala haavahoidossa ramppaaminen, sorbact-nauhan vaihto ja huuhtelu keittosuolalla joka toinen päivä :ouch: Onkalo ei meinannut millään parantua ja miulta loppui jo usko koko hommaan, kyllä tänä aikana on parisuhde ollut koetuksella.. :( Vihdon ja viimein joulukuussa pääsin plastiikkakirurgin luo keskustelemaan leikkauksesta, joka oli suunniteltu toteutettavaksi tammi-helmikuun aikana :cheer: Leikkaus olisi ollut helmikuun alussa, yllätys yllätys olin kamalassa kuumeessa eivätkä uskaltaneet leikata :( taas jatkettiin haavahoitoa, lähes koko ajan kotona. Huhtikuun viimeisellä viikolla sain päiväkirurgian puolelta puhelun että miulle on varattu leikkausaika 16.5 JEE! :cheer: Leikkaus aamuna minuu jännitti ja pelotti todella paljon, en ois halunnut edes mennä sinne mut onneks menin :D anestesialääkäri rauhoitteli ja jutteli mukavia(puhuttiin koirista) niin suurin jännitys hävisi, seuraava muistikuva onkin sitten heräämönpuolelta.. :confused: Olin varautunut todella pahoihin kipuihin, mutta en tuntenut juuri mitään. Onko muilla ollut vac-hoidosta kokemusta? Miulle oli laitettu sellainen leikkaushaavan päälle ja se oli siinä viikon verran, piti kannella sellasta pikku mööpeliä mukana koko ajan. :) Seuraavaksi siirryttiin tukiteippeihin ja niiden aikana ollut pientä kipua..mikä on toivottavasti ihan normaalia :eek: Pienin ja toiveikkain askelin eteenpäin :wigglebum:
 

neppis

New Member
Country flag
Kuinka nopeasti haava paranee jos tehdään vaan käytävän halkaisu? Mietin pääsenkö etelään ollenkaan joka olisi 3vko leikkauksesta
 

Henkka

Helpful
Country flag
Tsemppiä @Epätoivoinen – toivottavasti toivo palautuu ja parantuminen jatkuu!

@neppis eikai sitä voi sanoa mitään standardiaikaa, kauanko se ottaa. Sehän riippuu haavasta, hoidosta, tuurista... kenties jopa kuun asennosta :D Oleellista varmaan siellä reissussa hygienia ja haavanhoito – mutta sehän on vain olosuhteista kiinni!
 

raidatonseepra

New Member
Country flag
Miten kauan teillä on mennyt, että ootte pystyneet istumaan? 5vko leikkauksesta enkä pysty istumaan normaalisti vieläkään, <5min autolla ajoa ja kipu alkaa, tekee elämän vaikeaksi kun asuu korvessa. Nyt muutenkin tuntuu, että peppu on hivenen kipeämpi kuin aiemmin ja saa pientä kipua aikaiseksi tunnustelemalla/painamalla tota aluetta.

Pohdin tässä soittelenko kirran puolelle ja kuuntelen mitä heillä on sanottavaa vai onko se sama sitten jo kirjoitella joulupukille, lähinnä mietin onko tämä nyt normaalia ja tarvitsee vain aikaa vai mättääkö joku oikeasti:oops:
 

Bubble

Helpful
Country flag
Heippa kaikille:) nopea 'yhteenveto' omasta taustasta; 10kk 5operaatiota, joista ensimmäiset kaksi paiseen avauksia, kaksi seuraavaa setonlankojen laittoja ja viimeinen lift. Välilihan haava meni kiinni 3kk viimeisen operaation jälkeen ja oli auki siis yhteensä vuoden, jos ei muutaman päivän kiinnioloja lasketa joissain muutamissa väleissä. Nyt juuri vuosi viimeisimmästä operaatiosta, en uskalla sanoa että olisi the last.
:wigglebum:Sitten näihin uimisiin, istumisiin, kipuihin ja lankojen kanssa elämiseen.
Itse lähdin kauheimman rumban keskellä Thaimaan auringon alle, kun ajattelin, etten enää kestä tätä jatkuvaa sairastamista neljän seinän sisällä ja jos loppuelämästä tulee tällaista, niin menen kun vielä pystyn. Meressä uiminen oli ihanaa, langat roikkuivat mukana ja tuntui kuin olo olisi tullut paremmaksi uimisesta. Vesihän on siellä suolaisempaa. Mulla oli antibiotit mukana kaiken varalla. Pitää vaan muistaa, jos joutuu lääkäriin/sairaalaan, ettei matkavakuutus välttämättä korvaa täysimääräisesti kuluja jos sairaus on ollut jo lähtiessä, itsellä korvaus olisi ollut n.70%.
Uin myös koko kesän täällä suomen meressä ja mitään haittaa ei siitä ainakaan minulle koitunut. Lääkäri ei tosin suositellut uimista missään vesissä.
Itse opettelen vasta nyt, vuosi viimeisimmän operaation jälkeen, istumaan molemmilla kankuilla. Olen istunut vinossa 1,5vuotta... fillarinkin myin just pois. Syön päivässä kipupoliklinikan määrämiä lääkkeitä kipuun10kpl!!!!! Eivät ole särkylääkkeitä, vaan kipukynnykseen vaikuttavia. Sain siis jonkun hermovaurion leikkausalueelle. No onneksi tavallisia ja vahvempia särkylääkkeitä ei oikeastaan enää kulu, mutta laskin että näiden lääkkeiden purku tulee viemään vuoden verran about:confused:
Elämä lankojen kanssa oli hel****** itselleni....olin niiiiiin kipeä, etten voinut istua, kävellä tai tehdä oikein mitään muutakaan.
En osaa oikein muuta sanoa, kuin että kuunnelkaa itseänne ja pyytäkää apua ajoissa niin kipuihin kuin henkiseen pahaan oloon. Itse otin oikein mojovan pohjakosketuksen, kun elämä pysähtyi jatkuviin operaatioihin ja kivut saivat mut lopullisesti pois pelistä, kun en enää pystynyt edes nukkumaan moneen kuukauteen.
Olen ollut iloinen kaikesta saamastani avusta, ihan mahtavia juttuja on tehty mun auttamiseksi. Olisin voinut toki olla vähemmän reipas ja hakeutua aiemmin pyytämään apuja, niin olisin ehkä tullut aikaisemmin kuntoon:oops:
Tsemppiä kaikille:hug:
 
Last edited:

raidatonseepra

New Member
Country flag
Soittelin polille, sain vasta kahden viikon päähän ajan. Koko leikkausalue tuntuu vähän kipeältä, muutamasta kohdasta edelleen auki ja tippa tulee mätää jostain kohdasta. Siellä on muutama aika kipee kohta, ja kuulemma näyttää ku niissä ois vesikelloja :eek:

Alkaa tässä kyllä lannistumaan, taas odottelua ja tuskin sielläkään osaavat sanoa mitään. Saa nähdä joutuuko festarilipunkin myymään tän takia... Olis edes joskus valon pilkahduksia eikä tasaista kakkaa :(
 

neppis

New Member
Country flag
Tänään oli operaatio. Pinnallinen oli ja halkaistiin. Kyllä on kipeä ihmettelen kun erittää noin paljon? Siis verta ja kudosnesteitä vaikkei haava käsittääkseni ole iso.
 

Henkka

Helpful
Country flag
Tänään oli operaatio. Pinnallinen oli ja halkaistiin. Kyllä on kipeä ihmettelen kun erittää noin paljon? Siis verta ja kudosnesteitä vaikkei haava käsittääkseni ole iso.

Kyllähän ne aina alkuun erittää. Hyvä, että oli pinnallinen eikä ollut lähtenyt syvemmälle. Tsemppiä toipumiseen!
 

neppis

New Member
Country flag
Joo, onneksi kun yksi vaikea on jo takana joka kiersi koko sulkijalihaskimpun.
Kipeä on se isoin kraateri tuossa peräaukon sisäpuolella. Epämääräiset ohjeet sain...oon jo tänään suihkutellut vaikka operoitiin tänään. Mitään suojia siihen ei laitettu. Kipeä on niin että taju meinaa lähteä.
 

neppis

New Member
Country flag
Tuskaa on edelleenkin.
Miten voikin olla näin kipeä?
Miten ootte saaneet ton peräpään puhtaana pidettyä ulostamisen jälkeen? Haava on tuossa peräaukossa suoraan ja joutuu monta kertaa huuhdella ennenkuin ulostetta ei enään jää pyyhkeeseen, menee heittämällä puolisen tuntia noihin toimenpiteisiin. Mietin vaan että hidastaako haavan parantumista ja voiko tulehduttaa sen. Ärsyttää myös suolen toiminta joka toimii kahteen tai kolmeen kertaan peräkkäin joten joutuu varata reilusti aikaa aamuisin.
Luin että käytävä olisi ollut muutaman sentin vain....mutta kipeämpi olen kuin yhdenkään aiemman operaation jälkeen. Edelleen erittää märkää ja verta....onko jollain kokemusta miten toipuminen halkaisusta etenee? Koska on odotettavissa helpotusta?
 

neppis

New Member
Country flag
Iski tietysti ripuli. Peräpää huutanut kuolemaa kirjaimellisesti eikä tätä tuskaa voi sanoin kuvailla nyt tykyttää ja erittää märkää leikkauksesta nyt 3 päivää eli onko ihan normaalia vielä. Saat nähdä ehtiikö parantua reissua varten
 

raidatonseepra

New Member
Country flag
Iski tietysti ripuli. Peräpää huutanut kuolemaa kirjaimellisesti eikä tätä tuskaa voi sanoin kuvailla nyt tykyttää ja erittää märkää leikkauksesta nyt 3 päivää eli onko ihan normaalia vielä. Saat nähdä ehtiikö parantua reissua varten

Eikös tuo tykyttely yleensä viittaa tulehdukseen? Jos epäröi niin kyllä ainakin itse kävisin näytillä, ei kai minkään leikkauksen jälkeen muutenkaan pitäisi olla tajuttomissa kivuissa.
 

neppis

New Member
Country flag
Tänään ollut jo helpompi päivä. Tuo ripuli aiheutti nuo valtavat kivut. Mulla on tehty suoraan peräaukkoon fistulatomia. Erittää kyllä edelleen kellertävää.... onko jollain kokemusta miten tälläiset lähtee paranemaan?
 

muumi

New Member
Country flag
Oon saanut ajan toimenpiteeseen. Tällä hetkellä kuitenki vuoto on vähentynyt mutta edelleen keltaista tulee vähän kun painaa haavan vierestä. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Edelleen ajatuksena löytää suoliyhteys ja setonin asennus. Onko muilla seton asennettu nukutuksessa?
 
Top